0
Fudbal

Avganistan odigrao prvi meč kod kuće posle 10 godina

Objavljeno: 20.08.13 u 19:45

2011afsologop2-cs2_11-13-11

Fudbalska reprezentacija Avganistana savladala je danas u prijateljskoj utakmici na domaćem terenu selekciju Pakistana sa 3:0, a to je bio prvi internacionalni meč u toj azijskoj zemlji posle 10 godina.

Susret je odigran na novoizgrađenom stadionu u Kabulu pred 6.000 gledalaca. Iako je bio prijateljski, preduzete su stroge mere bezbednosti zbog višegodišnjih političkih konfrontacija između dve države.

Veliki broj pripadnika avganistanske policije i vojske stvorio je kordon oko stadiona, a utakmici je prisustvovala i grupa žena, smeštena u posebnom delu tribina, što je redak prizor u konzervativnom Avganistanu.

Najbolji fudbaleri Avganistana i Pakistana sastali su se prvi put posle punih 36 godina. Poslednja reprezentacija koja je gostovala u Avganistanu bio je Turkmenistan 2003, koji je tada pobedio sa 1:0.

Pravi povratak fudbala u kontinentalnu azijsku državu obeležen je prošle godine osnivanjem nacionalne Rošan Avgan Premijer lige. Na rang listi Međunarodne fudbalske federacije Avganistan zauzima 139, a Pakistan 167. poziciju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter