0
Domaći fudbal

Savez osudio kašnjenje mečeva

Aleksandar Milosavljević
Objavljeno: 19.08.13 u 15:04

simbol-fss-copy-copy

FSS izdao saopštenje, Tole se obraća sutra. Fudbalski savez Srbije izdao saopštenje povodom dešavanja u Jelen Superligi, a predsednik FSS Tomislav Karadžić sutra će se obratiti javnosti.

Kao što je i najavljeno danas se oglasio Fudbalski savez Srbije. Međutim, niko od čelnika Saveza nije dao izjavu, već je na zvaničnom sajtu objavljeno saopštenje u kojem se osuđuje petominutno kašnjenje mečeva 2. kola Jelen Superlige.

Uz to, najavljano je da se predsednik FSS Tomislav Karadžić sutra vbraća s odmora i da će se obratiti javnosti.

Saopštenje FSS prenosimo u celosti.

Fudbalski savez Srbije je kompletno rukovođenje takmičenja u Jelen Super ligi poverio Zajednici fudbalskih klubova Jelen Super lige, odnosno njenom takmičarskom organu – komesaru za takmičenje. Na temelju takve odluke, kao i drugih važećih propisa FSS (Pravilnik o takmičenju, propozicije takmičenja za Prvenstvo Super lige u fudbalu za sezonu 2013/14 i dr..), postignuta je pravna usklađenost propisa, koja treba da garantuje regularno takmičenje i iste uslove za sve učesnike u njemu.

 Nažalost, odlaganjem vremena početka utakmica od strane pojedinih klubova, ozbiljno je narušen integritet takmičenja i otvorena mogućnost da ubuduće, pogrešnim tumačenjem člana 47. Pravilnika o takmičenju FSS (na koji se mnogi ovih dana pozivaju), dođe do potpune anarhije u pogledu vremena početka utakmica.

 Vreme početka utakmica određuje organ koji rukovodi takmičenjem (član 19. Pravilnika o takmičenju FSS) i to s mnogih aspekata vezanih za samu fudbalsku igru, mora apsolutno da se poštuje (sportska priprema-zagrevanje igrača, protokol pred utakmicu, poštovanje ugovora u vezi TV prava i dr..).

 Napominjemo, da se na utakmicama u organizaciji UEFA ovakvi incidenti prijavljuju kroz delegatske izveštaje i da su predmet oštrih disciplinskih sankcija nadležnih organa UEFA.

 Fudbalski savez Srbije zahteva od Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige energičnu i hitnu reakciju, kako bi se utakmice u našem najelitnijem takmičenju odigravale u predviđenim vremenima i čime bi se sačuvao integritet čitavog takmičenja.

 Očekuje se i iniciranje disciplinskih postupaka prema klubovima koji su učinili navedene prekršaje, a kako bi se zaštitila većina klubova koja je poštovala propise.

 Fudbalski savez Srbije, a u duhu opšte prihvaćenih demokratskih načela, apsolutno se zalaže da svi članovi naše fudbalske organizacije mogu slobodno izraziti svoja mišljenja i stavove o svim pitanjima vezanim za fudbalski sport u Srbiji i u tom smislu pokretati određene inicijative.

 Naravno, zalažemo se da se to radi u okviru sistema, principa i pravila koji su utvrđeni u najvišem pravnom aktu naše organizacije – Statutu FS Srbije. Događajima koji su registrovani u 2. kolu prvenstva Super lige, apsolutno nema mesta u sistemu fudbalskog sporta, kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj sceni.

 Fudbalski savez Srbije obaveštava fudbalsku i sportsku javnost, da će se tokom sutrašnjeg dana, svojim redovnim obavezama u Savezu, vratiti predsednik Tomislav Karadžić, nakon čega će uslediti i njegovo obraćanje javnosti u vezi svih problema i aktera koji trenutno opterećuju situaciju u srpskom fudbalu.

 Sve redakcije javnih sredstava informiranja i novinari koji prate rad FSS, biće od strane Stručne službe FSS, pravovremeno obavešteni o načinu obraćanja predsednika Tomislava Karadžića“ – stoji u saopštenju FSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter