0
Ostali sportovi

Brković: Ne smemo da potcenimo Katar

Objavljeno: 18.08.13 u 00:07

brkovic-kadeti-rukomet

Kadetska reprezentacija Srbije će u nedelju od 20.45 igrati meč osmine finala Svetskog prvenstva sa selekcijom Katara. Katarci su u veoma jakoj grupi B osvojili drugo mesto, pobedivši selekcije poput Slovenije, Koreje i Tunisa, tako da nema ni govora o eventualnom lakom zadatku za tim Aleksandra Brkovića, koji je ovog rivala već savladao na pripremnom turniru u Dohi pre dva meseca.

„Katar je potpuno zasluženo osvojio drugo mesto u grupi i to bi trebalo staviti u prvi plan. Oni su drugi, mi smo treći. Ne smem da budem ni zadovoljan, ni nezadovoljan, jer su to utakmice posle kojih nema popravnog“ – kaže Aleksandar Brković.

„Orlići“ su u seriji od tri pobede.

„Posle Belorusije i Danske smo imali prilike za popravni. Sada isključivo razmišljamo o tome kako da eliminišemo Katar. Poznajemo se dobro. Igrali smo sa njima dve utakmice u Dohi. Taktičkih stvari će biti sa obe strane. Katar može veoma dobro da odigra razne tipove odbrane, i ekstremno duboku, i plitku. To su pokazali protiv Tunisa, Slovenaca, i delimično protiv Šveđana. Neće nam biti ni malo lako.“

Prilike za popravni više nema.

„Za mene je najvažnije da u glavi imamo da je ovo eliminaciona utakmica. Ne smemo ni jednog momenta da se opustimo. Sada počinje pravo takmičenje. Imali smo ekstremno loše suđenje u ta dva prijateljska meča na turniru u Dohi, ali smo uspeli da pobedimo. Igrali smo korektno, pokušavali nešto, isprobavali, ali Egipat je pokazao da to ne treba uzimati za ozbiljno, jer smo od njih u Dohi izgubili. Ovo je nešto sasvim drugačije. Katar je malo drugačiji na ovom turniru i moramo ući maksimalno fokusirani da bi prošli u četvrtfinale“ – kazao je selektor srpske kadetske reprezentacije.

U slučaju trijumfa Srbija bi se u četvrtfinalu sastala sa boljim iz meča Španija – Mađarska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter