FOTO:STARSPORT
in , ,

UEFA oštro upozorila Srbiju

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Evropska kuća fudbala UEFA poslala je zvanično upozorenje Fudbalskom savezu Srbije da će najrigoroznije kazniti i najmanji incidents na tribinama na utakmici koju reprezentacija bude igrala sa Hrvatskom.

Navijači obe reprezentacije već su duže vremena „pod lupom“ UEFA pa će  i najmanji incident, sa ili bez političke pozadine, vladajuće telo evropskog fudbala rigorozno će kazniti, a o tome je su na vreme obaveštena oba Saveza.

Duel između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra na “Marakani”, a iako to sada zvuči nerealno, sledeća kazna za bilo koju od dve selekcije u slučaju ispada navijača mogla bi da bude suspenzija na tri godine. Ta kazna ne bi važila samo za seniorsku reprezentaciju, već i mlađe selekcije.

UEFA još nije arhivirala incidente u Đenovi, kada su utakmicu između Italije i Srbije prekinuli naši navijači. Ta utakmica registrovana je službenim rezultatom 3:0, naš Savez je kažnjen sa 120.000 evra, a nacionalni tim jednim mečom igranja bez prisustva publike. Takođe, izrečena je uslovna kazna na dve godine, koja je istekla.

Ne treba zaboraviti ni incidente u Kruševcu, na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske, kada je izrečena kazna od 80.000 evra i dve utakmice igranja bez navijača.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Tipujemo rumunski šampionat

Markez najbrži na drugom treningu