0
Košarka

Tripl-dabl Aleksandre Crvendakić za pobedu protiv Švedske

Objavljeno: 17.08.13 u 17:44

crvendakic-srbija-juniorke

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina, koje se održava u Hrvatskoj, pošto je u meču 3. kola grupe C savladala selekciju Švedske sa 58:44 (9:4, 21:16, 20:10, 13:9).

Nakon veoma tvrde prve četvrtine u kojoj je postignuto ukupno 13 poena u nastavku meča se rasplamsala borba na obe strane terena u kojoj su se nešto bolje snašle Šveđanke pa se na poluvreme otišlo sa nerešenim ishodom – 25:25. Međutim ključnu prednost za kasniji trijumf naše devojke su osvarile u trećem periodu koji su dobile sa 10 poena prenosti pa im nije bilo teško da do kraja utakmice sačuvaju stečeno vođstvo odnosno čak i da ga uvećaju.

Najbolja u našem timu ponovo je bila Aleksandra Crvendakić koja je ostavarila „tripl-dabl“ učinak, što je velika retkost u ženskoj košarci, ubeleživši po 11 poena i skokova i 10 asistencija. Pored nje odlične su bile i Mandićeva sa 14 poena i Stankovićeva koja je dodala 13.

Reprezentacija Srbije tako u narednu rundu takmičenja prenosi maksimalan učinak odnosno četiri boda, a već sada je izvesno da će iz grupe D u tom delu igrati selekcije Francuske, Italije i Slovenije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter