0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Todorić: Nikada nismo imali veliki budžet

Objavljeno: 17.08.13 u 16:46
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić rekao je da klub prvo mora da se finansijski stabilizuje da bi mogao da krene da se pojačava za novu sezonu, pišu „Novosti“.

„Na prvom mestu klub mora da se stabilizuje da bi normalno radili. Očekujem da se problem sa blokadom reši ubrzo, ali ne bih spekulisao sa konkretnim datumom. Sa druge strane, imamo ‘gro’ tima iz protekle sezone, tako da imamo vremena da kvalitetno popunimo nepokrivene pozicije, od ‘jedinice’ (rezervna varijanta), preko ‘trojke’ i ‘četvorke'“, izjavio je Todorić.

Funkcioner crno-belih kaže da se klub i ranije skromno ponašao u prelaznom roku.

„Nikada nismo imali veliki budžet, ni u domaćim okvirima, a ne da se poredimo sa većinom evroligaša. Navikli smo da se skromno ponašamo, pa i dovodimo igrače, koji imaju slične plate, ali su uvek mogli adekvatno da odgovore klupskim ciljevima“, rekao je sportski direktor crno-belih.

Ciljevi Partizana su isti iz godine u godinu. Redovno učešće u Evroligi i osvajanje trofeja u domaćim takmičenjima, kao i ABA ligi.

„Obezbeđivanje redovnog učešća u Evroligii što duže „trajanje” na međunarodnoj sceni, plus odbrana domaćeg i regionalnog trofeja. To nije jednostavno, posebno u Evropi, kojoj je (ne)moguće parirati. Budžetom svakako ne, pa jedino preostaju rezultati“, dodao je Todorić.

On napominje da će Partizan naredne sezone imati još mlađi sastav u odnosu na prošlu sezonu.

„Imaćemo još mlađi sastav nego protekle sezone, ali dovoljno sposoban da ozbiljno odgovori visokim klupskim ciljevima. Ne odustajemo od tog „stila”, pošto daje rezultate, dovoljno da se setite sezone okončane u junu“, kaže sportski direktor Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter