1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Ninković doneo pobedu Zvezdi (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 17.08.13 u 18:02
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su do prve pobede u novom šampionatu Srbije pošto su u 2. kolu na svom stadionu pred oko 12 hiljada gledalaca pobedili Jagodinu sa 2:1 (2:0).

Sasvim dva različita poluvremena viđena su na našem najvećem stadionu. U prvom je Crvena zvezda potpuno dominirala i mada njeni igrači nisu stvorili mnogo prilika, zahvaljujući majstorski raspoloženom dvostrukom strelcu Milošu Ninkoviću na poluvreme su otišli sa ubedljivih 2:0.

Drugi deo igre i sasvim neka druga priča na terenu. Jagodina je preuzela inicijativu i iako je sve to izgledalo u prvih 20-ak minuta nastavka prilično jalovo, šansa koju su propustili kada su u jednom napadu pogodili i prečku i stativu ukazivala je da ćemo gledati neizvesnu utakmicu. Tako je i bilo pošto su golom Gogića sedam minuta pre isteka 90 minuta gosti smanjili na 2:1.

Tek tada su se crveno – beli malo trgli, pa je Mrđa koji je u međuvremenu ušao u igru imao dve sjajne šanse da reši pitanje pobednika ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Na kraju zaslužena pobeda Zvezde uz primetno velike oscilacije u igri izabranika Slaviše Stojanovića. Takođe treba pomenutu da je utakmica počela sa 5 minuta zakašnjenja zbog protesta kluboa JSL protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića.

90’+3 KRAJ UTAKMICE. Crvena zvezda stigla je do prva tri boda u novom šampionatu pobedom nad Jagodinom od 2:1 (2:0). Golove za Zvezdu postigao je Miloš Ninković, a jedini pogodak za goste bio je delo Gogića.

88′ Poslednja izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Mladenovića ušao je oporavljeni Nikola Mijailović.

85′ Priliku iz kategorije stopostotnih imala je Zvezda, nakon što je Ninković majstorski izbacio Mrđu, a ovaj sam bio ispred Rajkovića i šutirao sa nekih 17 metara ali pored leve stative. Odmah potom poslednja izmenja kod gostiju, Cvetkovića je zamenio Lepović.

83′ GOOOOL 2:1. Sasvim zasluženo Jagodina smanjuje rezultat, a strelac za goste bio je Gogić posle centaršuta sa leve strane.

80′ Druga izmena u ekipi Zvezde. Mladi Vukan Savićević ušao je u igru umesto Abiole Daude.

78′ Odičan solo prodor Daude po desnoj strani, ušao je napadač crveno – belih u kazneni prostor, a onda kod gol-aut linije uputio oštar centaršut po zemlji ali su defanzivci Jagodine ispred Mrđe izbili loptu u polje.

71′ Dragan Mrđa ulazi u igru a na terenu je zamenio Ifeani Onjila. Odmah i druga izmena u ekipi Jagodine, a umesto Đurića koji pre nekoliko trenutaka pogodio stativu u igri je Šušnjar.

70′ Besan je bio Bajković na svoju uspavanu odbranu nakon što je Jagodina u jednom napadu pogodila i prečku i stativu.

67′ Značajno je opao temp igre. Crveno – beli kao da su zadovoljni rezultatom, dok  Jagodina pokušava da ugorzi Bajkovića ali u tome nikako ne uspevaju.

55′ U prvih deset minuta drugog poluvremena Jagodina je ta koja ima terensku inicijativu.

46′ Počelo je drugo poluvreme. Šef stručnog štaba Jagodine Mladen Dodić izvršio je prvu izmenu na poluvremenu. U igri je Gogić umesto Stojanovića.

45’+5 POLUVREME NA MARAKANI. Crvena zvezda je rutinskom igrom i bez mnogo prilika stigla golovima Miloša Ninkovića do vošstva od 2:0 protiv Jagodine.

48′ GOOOOL 2:0. Drugi gol Crvene zvezde ponovo je delo Miloša Ninkovića koji je u kaznenom prostoru Jagodine sa oko 9 metara napravio sjajn lažnjak kojim je izbacio dvojicu igrača gostiju kao i golmana, a potom rutinski plasirao loptu u soprotan deo mreže.

45′ Sjajan centaršut Mladenovića koji je ubacio loptu na peterac, a Onjilo samo postavio nogu i da nije bilo golmana Rajkovića bio bi to siguran gol.

43′ Nakon što su doborovoljno ukolnili transparent koji kritikuje sudijsku organizaciju utakmica Crvena zvezda – Jagodina je nastavljena.

39′ Glavni sudija Mažić prekinuo je utakmicu dok sa severne tribine ne bude uklonjen transparent SUDIJSKA ORGANIZACIJA – KRIMINALNA FORMACIJA.

31′ GOOOOOL 1:0 – Nakon solo prodora Vešovića i njegovog centaršuta, Dukić je na oko pet metara od gola Jagodine kratko odbio loptu na koju je naleteo Ninković i plasirao je u praznu mrežu gostiju.

19′ U beležnici sudije Mažića našlo se ime Nejca Pečnika koji je nakon oštrog prekršaja dobio žuti karton.

15′ U toku je žestoka ovanziva crveno – belih. Sevaju centaršutevi sa oba boka ali nikako da stigne i prava šansa. Pokazatelj da Zvezda ima inicijativu je i četiri izvedena kornera u prvih 15 minuta utakmice.

5′ Milijaš je sa oko 23 metra raspalio po lopti iz slobodnog udarca, ali je mladi golman Rajković ovaj projektil Zvezdinog kapitena odbio u korner.

1′ Počela je utakmica na Marakani.

18.00 Na semoforu stadiona Crvene zvezde elektronska štoperica odbrojava pet minuta za spas srpskog fudbala.

Fudbaleri Crvene zvezde na svom stadionu u utakmici drugog kola Jelen Superlige dočekuju osvjača Kupa Srbije ekipu Jagodine. Oba tima loše su otvorili prvenstvo. Zvezda je u Ivanjici pretrpela poraz od Javora, dok su Jagodinci na svom stadionu izgubili od Napretka.

Utakmica će početi sa 5 minuta zakašnjenja zbog protesta usmerenog protiv aktuelnog predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Crvena zvezda
: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Onjilo, Dauda.

Jagodina: Rajković, Dukić, Elmonir, Živanović, Tomić, Arsenijević, Damjanović, Cvetković, Ranđelović, Đurić, Stojanović.

0
0

1 Komentara

  1. kada je ostecen pazar svi mediji su samo o tome pisali a sada? sramota bre za jednu takvu kucu kao sto je HOTSPORT da se brukate i padate pod uticaj mafijaske pudle…pisite objektivno uvek a ne po direktivi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter