0
Fudbal

Policija proverava ugovore FSS sa Delta sportom

Objavljeno: 16.08.13 u 09:37

fudbalska-reprezentacija-foto-milena-djordjevic-60

Predistražni postupak u Fudbaslkom savezu Srbije pokrenut je zbog osnovanje sumnje da su iz srpske kuće fudbal na razne načine pojedinci izvlačili novac.

Naime, preko FSS i agencije „Plavi, plavi“ novac je završavao u privatnim džepovima, a pod lupom su najviše ugovori Saveza sa „Delta sportom“.

Ova kompanija snabdevala je sve reprezentativne selekcije sportskom opremom. U tu svrhu FSS je od Delte godišnje dobijao 300.000 evra u novcu i 700.000 u sportskoj opremi.

Međutim postoje indicije da je u opremi siporučeno robe znanto manje od ugovorene vrednosti, te da je to rađeno u svakoj godini ugovora.

Takođe češlja se i Kuća fudbla u Staroj Pazovi. Operativci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) trenutno proveravaju sve vezano za izgradnju i opremanje tog objekta.

„Prema dostupnoj dokumentaciji za opremanje objekata sklopljen je ugovor sa „Simpom“ iako je ponuda „Ktitora“ bila niža za 120.000 evra. Na sličan način izabrani su i izvođači radova. Javilo ih se 20, a odabrano je sedam, iako su neki bili skuplji. U ovom trenutku imamo indicije i da je deo novca za Kuću fudbala završio kod pojedinaca u Crnoj Gori.“ navodi izvor Večernjih novosti.

Policija „češlja“ i agenciju „Plavi, plavi“, koja je u vlasništvu FSS. Sumnjiva je prodaja nekih aranžmana, ali i ugovori o sponzorstvu, koji su išli preko ove agencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter