2
Domaći fudbal

Partizan duguje 25 miliona evra?

Objavljeno: 16.08.13 u 10:46

FK PARTIZAN-SKUPSTINA-SUPER LEAGUE 2012-2013

Pakleno je počelo novo fudbalsko prvenstvo. I to ne samo na terenima već i u prostorijama klubova. Istražni organi uveliko češljaju poslovanje u FSS, Partizanu i Crvenoj zvezdi pa sada praktičnosamo treba sačekati i videti konačne rezultate njihovog rada.

Ipak da informacije koje nekada nisu bile tako lako dostupne sada izlaze na svetlost dana, potvrđuje i podatak do koga je došla Politika i koji govori o dugu Partizana u iznosu od oko 25 milina evra Precizan dug crno – belih prema istom izvoru u dinarima iznosi dve milijarde i 821 milion dinara.

Kao glavna posledica prošlogodišnje zaduženosti od 23 odsto navode se kratkoročne pozajmice (povećana sa 2,1 na 2,8 milijardi dinara) dok dugoročne, među koje spadaju uglavnom krediti od banaka, Partizan nije ni imao.

Takođe, dominiraju i obaveze prema državi (porez i druga javna davanja), gde je dug povećan čak dva i po puta na 1,2 milijarde dinara. S druge strane, Zvezdin dug državi je duplo manji i iznosi 520 miliona dinara.

Kada se uzme u obzir to da su ”crno-beli” u poslednjih osam godina na prodaji igrača zaradili 80 miliona evra, a Zvezda 44, postavlja se logično pitanje kuda je ispario taj novac? Stoga i ne čude poslednja dešavanja u redovima večitih rivala gde policija već vrši istragu koja je u završnoj fazi, što bi moglo da rezultira krivičnim prijavama i privođenjem nadležnih za nestanak više od 50 miliona evra prilikom transfera fudbalera.

Treba napomenuti da se posebno ispituju uloge posrednika u transferima. Istrage pokazuju da su najmanje novca za transfer dobijali klubovi i igrači, a da je najveći deo kolača odlazio u ofšor-kompanije širom sveta.

Da su ove kompanije najveći problem srpskog fudbala, nedavno je istakao i gensek FSS Zoran Laković, koji je izneo primer kluba iz unutrašnjosti gde je od prodaje igrača za milion evra ofšor-kompaniji pripalo između 700 do 800 hiljada evra.

hotsport.rs/politika

0
0

2 Komentara

  1. ali slika je najjaca, ruzic kao pokazuje prstom na mutavog djuru, dok djura gura lovu u dzep 🙂
    mogao bi da se uradi mnogo dobar strip gde bi glavni likovi bili djura, tole i covic 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter