in ,

Duda: „Pravovremeno prizemljenje“

Duda-Ivković

Posle poraza od Francuske i naročito od Gruzije na turniru u Francuskoj selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je prizemljenje stiglo u pravom momentu.

„Završili smo turnir u Antibu izrazito loše odigranim poluvremenom, koje nas je koštalo poraza u utakmici sa Gruzijom. Iz ove utakmice treba da izvučemo pouku, da možemo da pobedimo samo ukoliko pokažemo maksimalnu borbenost na terenu. Ovaj meč je bio pravovremeno prizemljenje, jer još uvek ima vremena da shvatimo na koji način tim mora da pristupi svakoj utakmici ukoliko želimo da dođemo do željene forme za Evropski šampionat.

Za razliku od prvog poluvremena, kada smo kontrolisali utakmicu i igrali u visokom ritmu, u drugom delu nismo bili ni nalik timu iz prvih 20 minuta. Prvi razlog za veliki rezultatski pad posle 15 poena prednosti, je to što smo prestali da igramo odbranu, pa smo u drugom delu primili čak 48 poena, za razliku od samo 27 u prvom. Druga važna stvar je bila loša reakcija na kombinovane meč-ap zonske odbrane, koje smo u prvom poluvremenu dobro rešavali, kada smo postigli čak 13 poena iz tranzicije. U drugom delu se bežalo od odgovornosti, tražio se samo kapiten Krstić u reketu i sve to je rezultiralo potpuno zasluženom pobedom Gruzije. Protivnik se više borio i više želeo pobedu, a nama ostaje da izvučemo ozbiljne pouke iz ove utakmice.“

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Mladi delfini u polufinalu SP

Rafa posle preokreta pobedio Federera