in , ,

Srpski Švajcarac novi član Radničkog

dusan-mladjan

Spoljašnja linija Radničkog od danas je jača za Dušana Mlađana, dojučerašnjeg beka-šutera švajcarskog Lugana i reprezentativca te države, sa kojim je ugovorena saradnja u narednih godinu dana.

Mlađan je igrač koji može da ispunjava zadatke na bekovskim pozicijama, ali i na poziciji „trojke“. Protekle četiri sezone bio je član Lugana za koji je odigrao 34 utakmice u poslednjoj sezoni, prosečno je bio na parketu 33 minuta, beležio je po 20 poena (bacanja 83%, dvojke 57%, trojke 37%), 3,6 skokova, 2,1 asistenciju, 1,5 osvojenih i 1,6 izgubljenih lopti. U prvenstvu Švajcarske slovi za najboljeg strelca, a samo je u tri susreta postigao manje od deset poena, na 20 mečeva je beležio 20 i više poena. Meč sezone odigrao je protiv Starvingsa – indeks 40, 33 poena, šest skokova, četiri asistencija, za 39 minuta u igri.

Pre 2009. godine karijeru je gradio kao član pet italijanskih sastava. U Luganu je takođe igrao i od 2002. do 2005. godine.

Novi igrač Radničkog je dvojnog državljanstva, srpsko-švajcarskog. Član je reprezentacije Švajcarske za koju ima ukupan učinak: 16,3 poena, pet skokova i 1,8 asistencija po utakmici. Koliko je značajan za tu selekciju govori podatak da je najbolji strelac ekipe i da mu je poverena kapitenska traka (i aktuelni selektor je naše gore list – Petar Aleksić).

Dušan Mlađan (visok 198cm) je rođen 16. novembra 1986. godine u Beogradu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

U Barselonu stiže nova ponuda za Fabregasa

Samo još Rad pod kaznom