0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Savović: Svaka kap znoja ima vrednost

Objavljeno: 15.08.13 u 13:11
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde od prošlog vikenda borave na Zlatiboru, gde obavljaju bazične pripreme pred novu sezonu u kojoj ih čekaju izazovi pre svega u Evroligi, ali i u Jadranskoj i domaćoj ligi i Kupu Radivoja Koraća. Jedan od najboljih igrača ‘crveno-belih’ prošle sezone Boris Savović ističe da su on i saigrači od prvog dana vrlo ozbiljno i predano shvatili obaveze.  

„Vredno se radi, zato što su bazične pripreme najvažniji deo ovog perioda pred početak nove sezone. Od prvog dana smo krenuli sa ozbiljnim radom, imaćemo samo jedan slobodan dan do kraja meseca, ali se ne žalimo. Sve će vredeti kada sezona konačno počne. Svaki uloženi atom snage i svaka potrošena kap znoja imaju svoju vrednost“ – rekao je Savović.

Pošto su pojedini igrači Zvezde trenutno sa reprezentacijom, a američki košarkaši tek treba da stignu na Zlatibor, ‘crveno-beli’ još nisu kompletni. Ipak, pošto su timu priključeni mnogi igrači iz mlađih kategorija, to se i ne primećuje.

„Mladi igrači izvanredno rade. Od prvog dana su izuzetno vredni, uče od svih nas i to samo može da im bude od koristi za dalje. Sigurno je da i nama znači što su na pripremama sa nama, pošto na neke od standardnih prvotimaca nećemo moći da računamo duže vreme zbog reprezentacije“ – istakao je Savović.

On kaže da je posebno zadovoljan dobrom atmosferom uz pomoć koje se lakše podnosi naporan rad.

„Radna etika je definitivno na najvišem nivou. Svi se trude da ovaj, za sportiste najteži period, prođe što lakše i brže. Orni smo za rad i željni dokazivanja. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi. Jedva čekamo da dođu prve utakmice, bićemo spremni, siguran sam“ – zaključio je Savović.

Košarkaši Crvene zvezde će na Zlatiboru ostati do 30. avgusta, kada se vraćaju u Beograd, a potom ih čekaju i prve utakmice. U prvom kolu ABA lige, ‘crveno-beli’ prvog vikenda u oktobru gostuju Širokom, dok na startu Evrolige 17. oktobra dočekuje Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter