0
Ostali sportovi

Kolašinac: Mogu bolje i dokazaću to u finalu

Objavljeno: 15.08.13 u 13:02

asmir-kolasinac-moskva

Još jedno veliko finale za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Rano jutros je u kvalifikacijama nastupio naš bacač kugle Asmir Kolašinac koji se hicem od 20,07m u trećoj seriji plasirao kao 10. u finale. Asmir je počeo prestupom u prvom pokušaju, u drugom je imao daljinu 19,74m te mu je poslednji hitac obezbedio učešće među 12 najboljih bacača na svetu.

„Nisam baš dobro započeo kvalifikacije, jer sam napravio prestup u prvom pokušaju, u drugom sam bacio 19,74 metara, a u poslednjem pokušaju 20 metara i sedam centimetara. Iako nisam uspeo da ostvarim normu od 20,65, koliko je bilo „propisano“ za ulazak u finale, tu distancu prebacila su samo četvorica takmičara, pa se za još osmoricu našlo mesto u borbi za medalje. A upravo sam ja bio među tih osam „dodatnih“, jer sam ostvario deseti najbolji rezultat u kvalifikacijama, a mesta u finalu je bilo za 12 bacača. Mogu ja bolje od toga. Nadam se da će to pokazati u finalu“ – rekao je Kolašinac posle jutrošnjeg nadmetanja.

Prvi u kvalifikacijama bio je Amerikanac Rajan Vajting sa dalekih 21,51m, drugi Čeh Ladislav Prašil 20,90m, a treći Poljak Tomas Majevski 20,76m.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter