0
Košarka

Kadeti protiv Nemaca za polufinale

Objavljeno: 15.08.13 u 14:20

lopta-kos

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina koje se održava u Kijevu (Ukrajina) sastaće se u petak od 20:00 časova protiv selekcije Nemačke. Posle poraza od Hrvatske, koji je usledio posle pet uzastopnih trijumfa, izabranici selektora Vanje Guše, morali su dugo da čekaju rasplet u grupi „E“ kako bi saznali rivala u borbi za polufinale. U igri su bili ekipe Španije, Turske i Nemačke koje su imale isti učinak (3-2), pa je odlučivao međusobni koš količnik.

„Nema velike razlike, sve ekipe su prilično izjednačene i praktično je sve jedno sa kim ćemo igrati u četvrtfinalu. Nemce možda i najbolje poznajemo, jer smo se nedavno sastali na turniru u Boru. Tesno smo ih pobedili, ali smo tada igrali bez kapitena Stojanovića i Jovanovića, dok je Milošu Glišiću to bila prva utakmica posle povrede“ – podseća selektor Vanja Guša.

Trijumf protiv selekcije Nemačke ne garantuje samo borbu za medalje na šampionatu u Ukrajini već i obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima:

„Da bi ispunili naše ciljeve potrebno je da savladamo čvrstu i disciplinovanu selekciju Nemačke. Ključni segment igre koji vodi do trijumfa je skok. Ne moramo da budemo bolji u vazdušnim duelima, dovoljno je da budemo ravnopravni i verujem da smo daleko bliži pobedi. Kvalitet je na našoj strani. Nemci imaju dva odlična centra Kila i Kracera, kao i dva niska, ali ekstra brza plejmejkera Merca i Bejšlaga, koji čine glavne poluge njihovog tima. Sigurno je da neće biti lako, ali verujem da možemo među četiri najbolje ekipe na šampionatu, jer smo po svemu prikazanom u dosadašnjem toku šampionata to i zaslužili“ – zaključio je Vanja Guša, selektor U16 reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter