0
Domaći fudbal

FKCZ: Pet minuta za spas srpskog fudbala

Objavljeno: 15.08.13 u 20:30

zvornikdanas.com-crvena-zvezda-grb-stadion-gazprom

Velika bura u srpskom fudbalu se ne stišava. Mnogoborjna saopštenja koja su ovih dana objavljivana zbog dešavanja na utakmicama prvog kola Jelen Superlige dobila su nastavak.

Fudbalski klub Crvena zvezda još jednom se oglasio zbog veoma lošeg stanja u srpskom fudbalu. Crveno-beli su pozvali sve klubove da podrže akciju kojom će poslati upozorenje da je došlo krajnje vreme za spas domaćeg fudbala.

Saopštenje kluba iz Ljutice Bogdana vam prenosimo u celosti:

„FK Crvena zvezda obaveštava sve svoje simpatizere i navijače da će utakmica 2. kola Superlige u sezoni 2013/14 između Crvene zvezde i Jagodine, a koja se igra na stadionu Crvene zvezde u subotu 17. avgusta, kasniti pet minuta, kao naš izraz protesta protiv predsednika FSS i svega što on personifikuje u srpskom fudbalu, a o čemu smo proteklih dana govorili.

Ujedno pozivamo sve klubove Superlige koji smatraju da je stanje u srpskom fudbalu izuzetno loše, i koji žele promene, da podrže ovu akciju i takođe svoje mečeve započnu sa pet minuta zakašnjenja.

„Minut do 12“ smo odavno prošli, sada je „12 i pet minuta“ i zato su promene hitne i neophodne. Srpski fudbal je u agoniji. Namešteno prvenstvo, dogovorene utakmice, crni fondovi, sudijske krađe, krah reprezentacije, menadžeri koji vladaju fudbalom i sastavljaju timove u klubovima i reprezentaciji, uticaj kriminalaca u klubovima i savezu i pranje nelegalnog novca su nažalost karakteristike našeg fudbala. U Srbiji fudbal nije praznik, sport kojim se ponosimo, igra koju želimo da igraju naša deca i koju volimo da igramo sa prijateljima već sinonim za ružne i nelegalne stvari. Posledica toga je da nam je domaća liga sve slabija i manje gledana, da iz fudbala beže sponzori, da su nam klubovi sve slabiji, da gubimo od prosečnih ekipa iz malo poznatih zemalja Evrope, a da nam je reprezentacija doživela krah.

Odgovornost za ovakvo stanje skoro isključivo snosi predsednik FSS, Tomislav Karadžić.

ZAUSTAVIMO NjEGA, POKRENIMO FUDBAL!!!“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter