0
Košarka

Duvnjak: Očekujem još jednu dobru sezonu

Objavljeno: 13.08.13 u 10:15

duvniak

Srpski košarkaš Uroš Duvnjak nastupaće naredne sezone za ekupu Panionisa, tim koji je regularnu sezonu završio odmah iza grčkih ‘večitih’ rivala, Olimpijakosa i Panatinaikosa. Duvnjak smatra da će ambicije ostati visoke.

-Panionios je ekipa koja je godinama u samom vrhu u grčkom prvenstvu i svakako da očekujem visok plasman ove godine – rekao je Duvnjak.

Srpski košarkaš je briljirao prošle sezone u Retimnu i smatra da će naredne sezone napraviti i korak više.

-Svakako da očekujem da sve bude na višem nivou. Prešao sam u bolji klub, klub koji igra Evrokup i shodno tome želim da podignem svoj nivo igre. Prošla sezona mi je dosta pomogla po pitanju samopouzdanja i nadam se dobroj sezoni – veruje Duvnjak.

Duvnjak je i izrazio zadovoljstvo grčkom ligom.

-Odlično sam se uklopio i liga mi savršeno odgovara. Pre par godina sam imao priliku da igram Evrokup, ali bez neke zapaženije uloge. Zato će mi ova sezona biti prilika da se dokažem i u tom takmičenju – rekao je Duvnjak.

26-godišnji košarkaš je dodao da zna šta može da očekuje od svoje nove ekipe.

-Znam sasvim dovoljno o Panioniosu. Vlada Janković je prošle godine bio tu i pričali smo dosta, tako da otprilike znam šta me očekuje – smatra Duvnjak.

Novi bek Panionisa kaže kako nije imao puno vremena da se odmori, ali da to nije bio problem.

-Prošla sezona je bila izuzetno duga i naporna i relativno kasno sam došao kući. Tako da nisam imao baš puno vremena za pravi odmor, nego sam gotovo direktno iz aktivnog odmora prešao na jače treninge. A to što sam pronašao novi klub tako rano, samo me je dodatno motivisalo da se dobro spremam – objasnio je Duvnjak.

Reprezentacija Srbije je u završnim pripremama za predstojeći Eurobasket u Sloveniji. Duvnjak veruje u selektora i njegove igrače i kaže kako poziv u nacionalni tim nikada ne bi odbio.

-U reprezentaciji ima dosta mladih i talentovanih igrača. Mislim da će selektor sve to uklopiti kako treba i da ćemo napraviti dobar rezultat. A što se tiče poziva, naravno da bih ga prihvatio, to se ne odbija – kaže Duvnjak.

Duvnjak je rekao i kako prati srpsku košarku koliko mu prilike dozvoljavaju.

-Pratim srpsku košarku koliko stignem. Ove godine sam najviše pratio Megu jer mi je to bivši klub i drago mi je zbog uspeha koji su napravili. Pogledam i derbi ponekad i to je to. Što se tiče učešća Partizana i Zvezde u Evroligi, želim im da doguraju što dalje jer bi to dosta značilo našoj košarci – rekao je Duvnjak.

Duvnjak je dodao da je već uveliko u treninzima pred početak priprema za novu sezonu, koje počinju krajem avgusta.

-Pripreme počinju oko 20. avgusta, a što se tiče treninga, kao i svake godine košarku radim sa Gordanom Todorovićem. Sa mnom takođe treniraju i Nemanja Aleksandrov i Igor Milošević. Što se kondicionog dela tiče, radim u Fizio centru kod Milana Ilića i za sada sve ide odlično – zaključio je Duvnjak.

Nova sezona u Grčkoj počinje u oktobru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter