0
Evropske lige

Đurđiću stradali ligamenti

Objavljeno: 13.08.13 u 09:04

JP_F__rsta_halvlek__726858l

Srpski fudbaler Nikola Đurđić doživeo je tešku povredu zbog koje će sa terena odsustvovati oko šest meseci.

Đurđić je na duelu između Grojter Firta i Kajzerslatuerna bio starter, ali je morao da napusti teren već u 17. minutu igre. On je posle jednog doskoka osetio je jak bol u kolenu. Pregledima je utvrđeno da je 27-godišnji centarfor doživeo povredu prednjeg ukrštenog ligamenta, gde oporavak traje u proseku oko pola godine.

-Glava mora gore. Ovo je rizik sa kojim se nosi svaki fudbaler. Svestan sam da će biti teško u narednih šest meseci, ali isto tako znam da sam jači od ove povrede i da ću se još bolji vratiti na teren – rekao je Đurđić.

Đurđić, koji je debitovao ove godine i za reprezentaciju Srbije, sjajno je počeo novu sezonu u članu nemačke Cvajte, gde je na dve utakmice postigao dva gola – po jedan pogodak u prvenstvu i Kupu Nemačke.

Grojter je takođe imao vrlo uspešan početak kampanje, gde je zabeležio sve tri pobede na startu, uključujući i trijumf nad Kajzerslauternom rezultatom 2:1, gde je strelac pobedničkog gola bio Ognjen Mudrinski.

Nedavno je za Đurđića veliko interesovanje pokazao šampion Škotske Seltik, ali je predsednik ‘Detelina’ Helmut Hak tada poručio da srpski fudbaler nije na prodaju ni za kakvu cenu. Grojter će tako na kraju veći deo ove kampanje ipak biti uskraćen za usluge srpskog fudbalera koji se nametnuo u ekipi kao njen najvažniji igrač.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter