0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Ostavka potpredsednika FSS

Objavljeno: 11.08.13 u 15:59
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dušan Mrakić rekao je da podnosi ostavku zato što ništa nije učinjeno da se promeni stanje u sudijskoj organizaciji.

„Podnosim ostavku na mesto potpredsednika FSS. Više puta sam ukazivao gospodinu Karadžiću da Srbija neće imati ni kvalitetno ni korektno prvenstvo sve dok se ne sredi stanje u sudijskoj organizaciji“, rekao je Mrakić agenciji Beta.

Mrakić je naveo da je na mesto potredsednika došao zbog promena pojedinih članova Sudijske komisije, ali da obećanja koja je dobio od predsednika Karadžića nisu ispunjena.

„Moj dolazak na mesto potpredsednika kao bivšeg sudije, bio je vezan za promene pojedinih članova sudijske komisije i predsednika sudijske organizacije. To sam tražio ne iz ličnih, nego iz profesionalnih razloga, jer po mišljenju fudbalske i stručne javnosti svoj posao ne rade dobro. Nažalost, iako sam od Karadžića dobio takva obećanja, ništa nije učinjeno da se ovo stanje promeni“, naveo je Mrkić.

Mrakić je rekao da su događaji u prvom kolu Jelen Superlige logična posledica stanja u Sudijskoj komisiji.

„Nedavno sam na Izvršnom odboru FSS ponovo izneo primedbe na račun Sudijske komisije. Posebno sam istakao da se u najelitnijoj grupi od 12 sudija nalazi sedam iz Vojvodine, kao i da su od šest članova sudijskog odbora trojica iz Vojvodine. Siguran sam da to nema veze sa Vojvodinom već Karadžićem, koji u tom delu fudbalske organizacije ima najveći uticaj. Nažalost i subotnji događaji u prvom kolu Superlige su logična posledica takvog stanja“, rekao je Mrakić.

Mrakić je dodao da kao potpredsednik FSS više ne želi da učestvuje u tome, dok se ne izvrše korenite promene u Savezu i sudijskoj organizaciji.

Fudbaleri Partizana pobedili su u prvom kolu ekipu Novog Pazara sa 4:3, a utakmicu su obeležile sumnjive odluke sudije Vladimira Nedeljkovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter