0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Kežman: Abubakar nas prevario

Objavljeno: 11.08.13 u 13:37
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Potpredsednik Vojvodine Mateja Kežman razočaran je zbog načina na koji je napadač Abubakar Oumaru otišao iz Novog Sada u belgijski Beveren.

„To što se dogodilo sa Oumaruom je dugačka i teška priča, javnosti manje poznata, pa otuda razna tumačenja i neskriveno nezadovoljstvo navijača pošto se, navodno, klub nije dovoljno potrudio da Kamerunca zadrži u svojim redovima. Pravo stanje čitave situacije je potpuno drugačije“, izjavio je Kežman.

Abubakar je još pre dve-tri nedelje dogovorio prelazak u Beveren.

„Doznali smo da je Oumaru tajno, bez odobrenja Vojvodine, pre dve-tri nedelje bio u Belgiji i praktično ugovorio transfer s Beverenom. Nama je govorio da je boravio u Francuskoj kod rodbine, a ispostavilo se da je pregovarao s Belgijancima. Zbog toga prvo nije želeo da igra za Vojvodinu u Ligi Evrope, da bi posle popustio. Ponovo je otkazao poslušnost pred revanš s Bursom, ali smo nekako ipak uspeli da ga namolimo“, ističe potpredsednik „lala“.

Najčudnije od svega je da će Kamerunac u Belgiji zarađivati isto koliko je zarađivao u Vojvodini.

„Za belgijski klub potpisao je ugovor na tri godine, a ukupna cena transfera je 100.000 evra. Budući da polovina te sume pripada Marku Miškoviću, koji je Oumaruov menadžer, Vojvodina je zaradila 50.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje. To je sve. Još je čudnije ako se zna da će Oumaru u Beverenu zarađivati 150.000 evra godišnje, koliko bi mu pripalo i da je nastavio u Vojvodini“, konstatovao je Kežman.

Pozadina cele ove priče bi po nekim inforamcijama mogao da bude povratak Abubakara u Crvenu zvezdu u januaru sledeće godine!?

Svima je dobro poznata priča da čelnici Vojvodine ne žele da prodaju svoje igrače večitim beogradskim rivalima, a na ovaj način Zvezda bi za pola godine došla do igrača kojeg je bezuspešno želela da angažuje već tokom ovog leta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter