0
ATP

Đokoviću se nije posrećilo, Nadal u finalu

Objavljeno: 11.08.13 u 08:20

Djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rodžers Kupa u Montrealu. Srpski teniser je izgubio od Rafaela Nadala u polufinalu sa 6:4, 3:6, 7:6(2).

Loše je krenulo po Đokovića. Španac je već na startu napravio brejk nakon dve uzastopne duple servis greške. Nadal je čuvao prednost da bi je u sedmom gemu povećao još jednim brejkom. Nole potom uspeva da osvoji naredna dva gema, ali nije imao snage da izjednači, pa je Nadal tako stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

Đoković je pokušavao od početka drugog seta da stekne prednost. Vodila se velika borba. Teniseri su bili sigurni na svoje servis gemove, da bi Novak uspeo da naparvi brejk u osmom gemu. Iskoristio je prvu brejk loptu, a potom je osvojio i naredni gem i izjednačio rezultat.

U odlučujućem setu nije bilo brejkova. Oprezno su igrali i jedan i drugi. Nole se našao u problemu u osmom gemu kada je Nadal imao dve brejk šanse, ali je srpski teniser spasao obe. Set je ušao u taj brejk. Španac je bio koncentrisaniji i vrlo brzo je stekao veliku prednost. Došao je do šest meč lopti. Nole je spasao dve, ali ne i treću, pa je Rafa počeo da slavi.

U finalu ATP MAstersa u Montrealu Rafael Nadal, koji će se od ponedeljka naći na 3. mestu ATP rang liste, će igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je sinoć bio bolji od zemljaka Vaseka Pospešila. Taj susret počinje od 21 časova po našem vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter