0
Domaći fudbal

Srbija traži novog šampiona ili možda ostaje stari

Objavljeno: 10.08.13 u 09:07

jsl

Dočekali smo i početak Jelen Superlige, a sa njim i večito pitanje ko će biti novi šampion? Partizan, kao tim koji je šest godina za redom najbolji na ovim prostorima i ovoga puta je najveći favorit za osvajanje titule, a uz njega kandidat je još i Crvena zvezda, kao i Vojvodina, koja se opasno pojačala, a mečevma u Evropi dokazala da ima tim sposoban za velika dela.

I to je otprilike to. Šanse da neka druga ekipa osvoji trofej su jednake mogućnosti da Partizan i Vojvodina, kao dva jedina srpska tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope, na kraju trijumfuju u drugom po kvalitetu evrpskom takmičenju. Dakle nikakve.

Gašenjem Hajduka z Kule došlo se u situaciju da u elitnu uđe Voždovac, pa tako broj beogradskih klubova u Jelen Superligi iznosi šest, što sad za sobom povlači pitanje da li je to dobro ili nije. Svima su usta puna priča o buđenju fudbalskih centara u Srbiji, a FSS onda, iz samo njemu znanih razloga, odluči da to jedno upražnjeno mesto popuni klubom iz prestonice.

Svaka čast Voždovcu, imaju lep stadion, aktuelna uprava se trudi da stvori dobar tim, ali sigurno je moglo da se pronađe neko rešenje, koje bi bilo u interesu srpskog, a ne beogradskog fudbala.

S druge strane, recimo Jagodina, OFK Beograd, pa možda Napredak i Čurakički su timovi, koji ne treba da se brini za opstanak, a svi ostali klubovi imaju samo jedan cilj – ostati u ligi.

Zajednica klubova Superlige je doživela određene promene, dovela je novo rukovodstvo na čelu s predsednikom Dragoljubom Lekićem, pa ćemo da vidimo hoće li uspeti da unaprede takmičenje, mada je to teško očekivati.

Dok god je ovakvog fudbala u ovakvoj Srbiji, postojaće sumnje u regularnost, borbe s huliganima, lošom infrastrukturom, katastrofalnom finansijskom situacijom…

Ali dobro, eto da pružimo šansu i vidimo hoće li se išta promeniti, pa onda da kukakmo i pljujemo. Kakav je da je, mi drugi fudbal i drugu zemlju nemamo, tao da smo prinuđeni da gledamo ovo što imamo.

Stoga, šekspirovska završnca – fudbal je mrtav, živeo fudbal.

JSL. 1. kolo

Subota 10. avgust
Rad – Čukarički 17.30
Sloboda – Spartak 17.30
OFK Beograd – Voždovac 17.30
Partizan – Novi Pazar 19.00
Radnički Niš – Radnički 1923 20.00
Jagodina – Napredak 20.00

Nedelja 11. avgust
Javor – Crvena zvezda 18.00
Vojvodina – Donji Srem 20.30

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter