0
Fudbal

Dopingovani zbog zaraženog mesa

Objavljeno: 10.08.13 u 14:46

doping

Dvojica meksickih fudbalera oslobođeni su optužbe za doping, jer su tragovi zabranjene supstnace klenbuterola pronađeni u mesu koje su jeli.

„Zbog posebnih okolnosti, suspenzija neće biti izrečena“, kaže se u saopštenju FMF i dodaje da će i imena igrača ostati neotkrivena „jer su oni to tražili“.

Petorica igrača reprezentacije Meksika koji su 2011. bili pozitivni na klenburterol, takođe su tvrdili da je meso koje su jeli bilo kontaminirano.

Više od 100 igrača bilo je pozitivno na klenbuterol tokom prvenstva sveta za igrače do 17 godina u Meksiku 2011, ali su i oni bili oslobodjeni krivice pošto je Medjunarodna fudbalska federacija (FIFA) ocenila da su oni bili žrtve zdravstvenog problema koji postoji u Meksiku.

Meksičke vlasti su u to vreme priznale da je zemlja bila suočena sa problemom praktikovanja ubrizgavanja u stoku anabolika, koji je na listi zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije (WADA).

Dvostruki sampion Tur de Fransa španski biciklista Alberto Kontador bio je kažnjen dvogodišnjom suspenzijom jer je bio pozitivan na klenbuterol tokom trke 2010, uprkos tome što je tvrdio da je jeo meso zaraženo tom supstancom.

Medjunarodna biciklistička unija (UCI), WADA i Medjunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) presudili su da nije bilo dokaza koji bi potkrepili Kontadorove tvrdnje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter