0
Ostali sportovi

Dudaš: Želim više od ličnog rekorda

Objavljeno: 09.08.13 u 14:10

mihail-dudas-oi-london-1344428844-195581(2)

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš sa velikim samopouzdanjem dočekuje sutrašnji nastup na Svetskom prvenstvu u Moskvi, ali je svestan da ga očekuje jaka konkurencija.

Planetarni šampionat startuje sutra i traje sve do 18. avgusta, a Dudaša iskušenja očekuju već tokom prva dva dana takmičenja na stadionu „Lužnjiki“

-Konkurencija nikad nije bila jača. Ovoga puta su svi spremni za jak rezultat – naglasio je Dudaš.

Dudaš je istakao da će tokom takmičenja samo gledati sebe, a da ga rezultati njegovih konkurenata ne interesuje.

-Sebe apsolutno izdvajam. To ne znači da se stavljam na najvišu poziciju, već ne gledam nikog oko sebe dok traje takmičenje. Najbolji način da se plasiram dobro je da izvučem maksimum iz sebe. To ću upravo i uraditi – istakao je Dudaš.

Cilj srpskog atletičara u Moskvi je jasan, a on očekuje da će rezultat doći ukoliko on bude ispunjen.

-Za mene će svaki bod preko mog ličnog rekorda predstavljati uspeh. Ipak, verujem da sam spreman za mnogo više od tog jednog boda, a kada se završi takmičenje videćemo koliko je to – rekao je mladi Novosađanin.

U subotu će se Dudaš takmičiti u trci na 100 metara (7.35), skoku u dalj (8.35), bacanju kugle (10.20), skoku uvis (13.30) i trci na 400 metara (17.40). Dan kasnije, očekuju ga trka na 110 prepone (7.05), bacanje diska (9.20), skok motkom (11.05), bacanje koplja (15.15 ili 16.30) i trka na 1.500 metara (18.35). Satnica je po našem vremenu i može dosta da pomogne Dudašovim navijačima koji jedva čekaju da isprobaju njegovu Google Play aplikaciju.

-Aplikacija je ’namontirana’ za računanje. Predlažem svima da je skinu i da se igraju dok se ja takmičim. Što se tiče bodova, predlažem da ciljaju između osam i devet hiljada. Nadam se da će ovog puta biti onih koji će pogoditi, jer imam nekoliko dresova viška za najtačnije – zaključio je Dudaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter