0
Top News

Ćurčić pozvao Đurđevića i Antića

Objavljeno: 09.08.13 u 14:51

curcic

Selektor mlade fudbalske reprezentacije  (U21) Srbije Radovan Ćurčić pozvao je u ekipu dvojicu debitanata, kao i dvojicu igrača koji su bili članovi tima koji je trijumfovao na Evropskom prvenstvu.

Srbija će u sredu 14. avgusta od 18 časova igrati protiv Makedonije na stadionu u Gornjem Milanovcu, a među debitantima na spisku su golman Javora Đorđe Lazović i levi bek Rada Nikola Antić.

Antić je, zajedno sa klupskim saigračem Urošom Đurđevićem, koji je već igrao za mladi tim, član reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina, koja je trijumfovala na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

„Antić je i pre Evropskog prvenstva bio želja, ali je bio povređen šest meseci, a pozicija levog beka nam nije dovoljno popunjena. Želeli smo i Aleksandra Mitrovića i Predraga Rajkovića iz tog tima, ali su oni dobili poziv za A reprezentaciju“, rekao je Ćurčić.

Selektor je istakao da mlada reprezentacija treba da se ugleda na omladinsku.

„Želimo da pozitivnim radom budemo na nivou reprezentacije do 19 godina, ako tako bude onda će sigurno biti dobro i biće rezultata. Verovali smo u tu generaciju i pre prvenstva, u svakom slučaju raduje to što smo sada proširili spisak“, istakao je selektor „orlića“.

Ćurčić je rekao da se nada da će u oktobru u ekipi imati i članove A reprezentacije, ako se ekipa Siniše Mihajlovića ne plasira u baraž za Svetsko prvenstvo.

„Prva selekcija ima šanse za baraž, ona je uvek u prednosti, a ako se ne plasiraju onda se nadam da ćemo u oktobru dobiti Mitrovića, Rajkovića, Filipa Đuričića, Lazara Markovića. Ako bude bilo prostora, Mihajlović će nam, uveren sam, izaći u susret“, rekao je Ćurčić.

Srbija će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo početi 5. septembra, kada će pred praznim tribinama stadiona u Gornjem Milanovcu dočekati Kipar.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održaće se 2015. godine u Češkoj, a Srbija se nalazi u Grupi devet sa Kiprom, Belgijom, Italijom i Severnom Irskom.

Spisak igrača:

Golmani: Nikola Perić (Voždovac) i Đorđe Lazović (Javor);

Odbrambeni igrači: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Partizan), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Vitas, Nikola Antić (obojica Rad), Uroš Spajić (Tuluz) i Aleksandar Pantić (Viljareal);

Vezni fudbaleri: Srđan Mijailović (Kajzerispor), Darko Brašanac i Miloš Jojić (Partizan), Aleksandar Kovačević i Luka Milunović (Crvena zvezda), Nemanja Radoja i Marko Poletanović (Vojvodina), Andrej Mrkela (Eskišehirspor) i Filip Kostić (Groningen);

Napadači: Uroš Đurđević (Rad), Aleksandar Pešić (Šerif), Đorđe Despotović (Lokeren) i Nikola Stoiljković (Čukarički).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter