0
Evrokupovi

Liga Evrope: Zvezda i Vojvodina traže prolaz

Objavljeno: 08.08.13 u 12:18

875587_w2

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras igraju revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a treneri oba tima, Slaviša Stojanović i Marko Nikolić, veruju da njihovi izabranici mogu da izbore baraž za drugo po važnosti evropsko klupsko takmičenje.

Crveno-beli na Marakani dočekuju ekipu ukrajinskog Černomoreca, koji je prvi meč u Odesi dobio sa 3:1, dok Novosađani gostuju turskoj Bursi nakon remija 2:2 kod kuće prošlog četvrtka.

Stojanović je istakao da njegov tim ne sme da podlegne atmosferi, već da strpljivom igrom pokuša da pobedi Černomorec i izbori plasman u narednu rundu takmičenja.

„Moramo da budemo strpljivi, jer protivnik svaku grešku kažnjava, a u to smo mogli da se uverimo u prvom meču. Moramo da povećamo agresivnost i ne sme da nas zavede atmosfera na tribinama. Bilo bi dobro da odmah postignemo gol, ali fudbal se igra 90 minuta“, rekao je Stojanović.

On je dodao da su svi igrači, osim Mijailovića, zdravi i da konkurišu za večerašnju utakmicu.

„Kristalno je jasno šta treba da uradimo ako želimo da prođemo dalje. Imali smo vremena da se odmorimo i spremimo za meč. Očekuje nas težak posao, ubeđen sam da ćemo dati maksimum, a posle utakmice ćemo podvući crtu i videćemo da li je to bilo dovoljno“, zaključio je Stojanović.

Vojvodina je u Novom Sadu ispustila pobedu protiv Burse u samom finišu utakmice, ali trener Nikolić smatra da šansa za baraž nikako nije izgubljena.

“Ništa još nije gotovo. Rekao sam to i na kraju prve utakmice, a ponavljam i sada. Svi smo svesni kvaliteta protivnika, međutim, smatram da imamo šanse, a naši aduti su zajedništvo na terenu, disciplina i velika želja igrača da pruže maksimum. Ne mislimo da je gostovanje u Turskoj nemoguća misija i učinićemo sve da posle mnogo godina dovedemo Vojvodinu na korak od grupne faze Lige Evrope“, rekao je Nikolić.

U revanš utakmicma trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope Bursa i Vojvodina sastaju se večeras od 19.30, a Crvena zvezda i Černomorec od 20.30 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter