0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Legende protiv huligana

Objavljeno: 08.08.13 u 13:15
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Svi smo videli kako jedan od vođa navijača Partizana skida kapitensku traku Marku Šćepoviću, da bismo posle toga svi bili svedoci kako nas njih dvojica ubeđuju da to nije istina, već je fudbaler samoinicijativno dao tralu navijaču.

Kompletna sportska, ali i javnost u globalu je odlučla da osudi ovaj čin, a Sportski žuranl je napravio razgovor s dvojicom bivših fudbalera Partizana, koji su istakli da ne veruju koliko je država nemoćna da stane na put huliganima.

– Nije to problem kluba, igrača, već isključivo države. Skidaju ženama lančiće sa grla, kradu tašne, pustili smo nedavno dete da umre, zakasnivši sa operacijom. To su problemi, a ne da li je lopov kriv, navijač preskočio ogradu.

Zakoni se ne poštuju. Ne mogu navijači da postrojavaju igrače, maltretiraju, sve i da ne zaslužuju dres, u ovom slučaju Partizana. Gde su bili policajci i redari u tom trenutku? Svirali gusle, možda – pita se legenda Partizana Milutin Šoškić.

Sličnu dilemu ima i Nenad Stojković (57), koji je pre tridesetak godina bio standardni provotimac kluba iz Humske.

– Poštovali su nas, družili se s nama. Nije bilo grupa, vođa. Nisu se bavili menadžerisanjem, koristili igrače za lične ciljeve. Da se ovako nešto dogodilo u moje vreme, pohapsili bi ceo jug.

Razumem tugu, ali ne i huliganski gest navijača. Postoje legalni načini negodovanja, obraćanja institucijama, učestvovanju u vođenju politike kluba. A ne ovako osiono, opskurno. Bruka, ovo je napad na Partizan, ne na pojedinca – istakao je Stojković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter