0
Košarka

Ivković: Teodosića možemo da čekamo

Objavljeno: 08.08.13 u 17:05
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da bi, gledajuću jačinu grupe na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, u ovom trenutku bio zadovoljan plasmanom u drugu fazu i dodao da je spreman da čeka plejmejkera Miloša Teodosića do poslednjeg trenutka.

„Ako pogledamo jačinu grupe koja nas čeka na Evropskom prvenstvu, prolazak dalje bio bi veliki uspeh, ali moj karakter ne može da se pomiri s tim. Imamo dosta nepoznanica još uvek, neke stvari nas koče. U ovom trenutku je teško prognozirati krajnji domet, ostavićemo to za dane uoči odlaska na EP“, rekao je Ivković na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

Ivković je otkrio da se Teodosić juče priključio reprezentaciji, ali da i dalje radi po individualnom programu.

„Porazgovarao sam s njim, on je do sada imao dvadesetak individualnih treninga. Pratićemo dalji razvoj situacije, ali takvog igrača možemo da čekamo i do poslednjeg dana. Mislim da je ruptura koju je imao zarasla do sada, ali je trenutno daleko ispod fizičke spreme u odnosu na ostale igrače“, objasnio je Ivković.

Selektor je rekao da bi od sutra Vasilije Micić i Vladimir Lučić trebalo da uđu u kompletan program treninga.

Ivković je dodao da je zadovoljan odrađenim u Sloveniji i da očekuje da ekipa još napreduje u narednom periodu.

„Posle tri nedelje priprema u Sloveniji, imamo priliku da se predstavimo domaćoj publici. Imamo čak osam debitanata u ekipi. Očekujem da vidim napredak pogotovo kod debitanata“, kazao je Ivković.

Novi član Goldn Stejta Nemanja Nedović oporavio se od povrede zgloba i spremno očekuje nastavak priprema.

„Iza nas je najteži deo, koji smo odradili veoma uspešno. Možemo da budemo zadovoljni, iako ima prostora za napredak i drago mi je što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima“, rekao je Nedović.

Centar Raško Katić istakao je da je ekipa u prvom delu priprema uradila sve kako bi bila što bolja uoči početka šampionata u Sloveniji.

„Trenirali smo jako i dobro, iako je bilo pehova sa manjim povredama. Turnir u Celju je opravdao očekivanja, mislim da smo svakim danom sve bolji i bolji“, rekao je Katić.

On je dodao da se ne oseća čudno što je debitant, a najstariji u ekipi i dodao da sa posebno željom i žarom nosi dres državnog tima.

Srpki košarkaški za vikend će učestvovati na turniru „Trofej Beograda“ sa selekcijama Ukrajine, Slovenije i Turske, u ponedeljak će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

EP u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter