0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Poreska uprava: KK Partizan nije tražio reprogram

Objavljeno: 06.08.13 u 17:44
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Poreska uprava Srbije saopštila je da Košarkaški klub Partizan „nije podneo zahtev za reprogram“ poreskog duga, javlja agencija Beta.

Uz zahtev se mora priložiti i sredstvo obezbeđenja, a u suprotnom se zahtev odbacuje.

U Poreskoj upravi je  rečeno daKK Partizan ima evidentiran dug po osnovu javnih prihoda od 156.245.130,50 dinara. Dodaje se da su uslovi za reprogram isti za sve klubove i da se on odobrava pod uslovima iz člana 73. i 74. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

„Jedan od uslova je da obveznik mora dati sredstvo obezbeđenja u skladu sa članom 74. ZPPA, a sredstva obezbedjenja su: bankarska garancija, hipoteka na nepokretnosti, zaloga na pokretnim stvarima, jemstvo drugog lica koje jemči svojom imovinom, ali vrednost imovine mora biti veća od 50 odsto od iznosa duga koji se reprogramira, avalirana menica od strane poslovne banke“, navodi se u saopštenju.

Iz Poreske uprave se dodaje da se reprogram „može dobiti na 24 rate“.

“Neki košarkaški i fudbalski klubovi iskoristili su Zakon o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga, i njihov dug miruje, pa ako uredno budu izmirivali tekuće obaveze, otpisaće im se kamata, pod uslovima iz zakona“, navela je Poreska uprava.

Trener košarkaša Partizana i predsednik Sportskog društva  Duško Vujošević inicirao je u ponedeljak priču o dugovima Partizana za porez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter