0
Ostali sportovi

Ilić odličan u Karlovim Varima

Objavljeno: 06.08.13 u 09:30

la-cac3b1ada-golf-hole-13

Srpski golf reprezentativac Čedomir Ilić ostvario je izvanredan rezultat na Otvorenom prvenstvu Češke u Karlovim Varima. On je u konkurenciji 98 igrača iz 13 država zauzeo fenomenalno osmo mesto uz rezultat +1, posle četiri dana izuzetno kvalitetnog takmičenja.

Ilić je najbolju rundu imao trećeg dana kada je ostvario čak -5 na 18 rupa. Finalnog dana, odlično je otvorio igru sa tri brdija, ali je usled prevelike želje napravio nekoliko grešaka, što mu je onemogućilo da se bori za bolji plasman i eventualno pobedničko postolje. Ilić je po danima uspevao da ostvari 0, +5, -5 i +1.

Srbiju su na ovom izuzetno jakom turniru predstavljala još dvojica igrača. Ilija Đurđević je prošao prvi kat na turniru i igrao je treći dan što mu je donelo plasman blizu prvih pedeset, dok je mladi Mihailo Dimitrijević takmičenje završio posle dva dana na 83. poziciji.

-Turnir u Karlovim Varima je definitivno jedan od najjačih evropskih takmičenja. Naši igrači su dali maksimum i na tome im čestitam. Izdvojio se Čedomir Ilić koji ove sezone igra na najvišem nivou. Mihailo Dimitrijević je pokušao u dve kvalifikacione runde da se izbori za dalje takmičenje, ali mu nije uspelo. Mislim da je prevelika želja napravila i dodatni pritisak. Ilija Đurđević je uspeo da prođe u treću rundu, ali je bilo teško nadoknaditi propušteno, a konkurencija na ovom nivou ne dopušta povratak – rekao je kapiten srpske reprezentacije Nebojša Lazić.

Pobednik Otvorenog prvenstva Češke je Slovenac Tim Gornik koji je imao ukupni rezultat -11. Drugi je bio domaći golfer Vitek Novak sa -7, dok je trećeplasirani bio njegov zemljak Mikal Pospišil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter