0
Košarka

Košarkaši Zvezde krenuli u novu sezonu

Objavljeno: 05.08.13 u 12:43

lazic-pregled

Crvena zvezda Telekom krenula je sa pripremama za narednu sezonu. U sjajnoj atmosferi košarkaši i stručni štab crveno-belih okupili su se Basket lendu, a posle kratkog sastanka koji održao trener Dejan Radonjić, usledilo je obavezno medicinsko testiranje. Detaljni lekarski pregledi obavljeni su u specijalističkoj ordinaciji sportske medicine Vita Maxima, a prvi trening crveno-belih zakazan je za utorak u dvorani u Železniku.

Na prozivci trenera Dejana Radonjića bili su Boris Savović, Marko Simonović, Branko Lazić, Aleksandar Cvetković, Boban Marjanović, kao i igrači iz juniorskog pogona Nikola Rebić, Dušan Ristić, Marko Tejić, Marko Gudurić, Brano Đukanović, Nikola Čvorović. Zanimljivo je da su Raško Katić i Luka Mitrović, koji se nalaze na pripremama sa reprezentacijom Srbije za Evropsko prvenstvo, iskoristili slobodan dan i prisustvovali okupljanju. Prema unapred organizovanom planom, američki internacionalci će se ekipi priključiti u drugoj polovini avgusta.

„Dobro sam se odmorio i spremno dočekujem  početak priprema. Siguran sam da smo svi veoma motivisani za rad. Nadam se da će nas zaobići povrede i da će pripremni period proteći u najboljem redu“ – prokomentarisao je Marko Simonović, nakon što je među prvima odradio test opterećenja na pokretnoj traci.

S obzirom da su imali dovoljno vremena za odmor svi igrači su dobar deo slobodnih dana iskoristili za individualni trening. To je potvrdio i Branko Lazić:

„Želeo sam da se postepeno uvdem u trening kako bih što lakše podneo napore na startu. Radio sam u teretani, a dosta vremena posvetio sam trčanju pa se nadam da ću izbeći upale mišića koje su uobičajene u početnoj fazi priprema. Predstoji nam naporan rad, ali siguran sam da smo se svi uželeli košarke“ – poručio je Lazić.

Crveno-beli će prvih nekoliko dana trenirati u dvorani u Železniku, a 10. avgusta putuju na Zlatibor gde će boraviti sve do 30. avgusta i gde će obaviti bazični deo priprema.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter