0
Košarka

Duda: „Pehovima nema kraja“

Objavljeno: 04.08.13 u 23:05

Dusan-Ivkovic-2

Košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto na turniru u Sloveniji, upisane su dve pobede i jedan poraz upravo od domaćina predstojećeg EP. Selektor Dušan Ivković zadovoljan je pripremama, ali povrede nikako da zaobiđu orlove.

„Tokom tri nedelje provedene u Sloveniji, radilo se naporno i dobro i mogu da kažem da sam zadovoljan onim što je urađeno. Nažalost, pehovi sa povredama nisu prestali da nas pogađaju, pa smo neposredno pred utakmicu sa Letonijom morali da zamenimo Nedovića, koji je na zagrevanju osetio bol u skočnom zglobu, a tokom meča se na povredu prepona požalio i Bogdanović. Od početka turnira nije igrao Lučić zbog problema sa leđima, kao ni Micić. Zbog svega toga, ova pobeda mi daje veru da ćemo radom da dođemo do forme potrebne za Evropski šampionat. Pre svega snagom volje, željom i dobrom fizičkom spremom, došli smo do pobede nad Letonijom, koja je dobar tim koji već četiri godine igra zajedno. Mi smo bili sa puno debitanata, ali su igrači pokazali odličan voljni momenat i dobili poslednju četvrtinu čak sa 18:5. Nemam običaj nikoga posebno da izdvajam, ali neki igrači su danas poneli veliki teret i odigrali sa znatno večom minutažom od planirane. Stefan Marković je morao da igra čak 35 minuta i borio se lavovski. Pored njega i kapiten Krstić i Bjelica davali su pravi primer mladim igračima.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter