0
Košarka

Teova bitka sa vremenom

Objavljeno: 03.08.13 u 12:17

kosarka_ivkovic_teodosic

Košarkaška reprezentacija Srbije nije ista sa i bez pleja Miloša Teodosića. Brojni otkazi zbog povreda koje su zadesili selektora Ivkovića su veoma zabrinjavajući, ali najviše razloga za brigu iskusnom selektoru Srbije zadaje povreda Tea.

Jedan od ljudi koji pokušava da osposobi Teodosića za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji je doktor nauka u oblasti sporta, specijalista za fizičku pripremu košarkaša Predrag Bata Zimonjić, koji je pričao za Sportski žurnal.

„Teodosić je u svakodnevnom trenažnom procesu od 16. jula. S obzirom na dužinu pauze, njegov oporavak ide u odličnom smeru, a njegova želja da nastupi u Sloveniji je velika i nije sporna. Međutim, mora se imati u vidu da oporavak mora biti potpun, bez rizika po njegovo zdravlje. U svakodnevnom sam kontaktu sa stručnim štabom reprezentacije, treneri imaju uvid u njegov trening“ objašnjava Zimonjić.

Iako je još malo vremena ostalo do Eurobasketa, Zimonjić naglašava da moramo da budemo strpljivi sa Teom.

„Vreme ne može da se uspori, tako da nam ostaje da budemo strpljivi do konačnog odgovora. Kada će Teodosić moći da igra i – kako“, kazao je Zimonjić.

On objašnjava kakav je proces treninga srpskog plejmejkera.

„U odnosu na proces rehabilitacije trening ima za cilj bazičnu pripremu, što je dosta otežano s obzirom na mesto povrede. No, ova vrsta treninga će mu pomoći da kasnije brže uhvati košarkašku formu. Lagano ga uvodim i u košarkaški trening“, izjavio je Bata.

Konačna odluka o nastupu Teodosića na EP možda će biti doneta i po povratku reprezentacije Srbije sa priprema u Sloveniji.

„Kada se reprezentacija vrati u Beograd, sešćemo, razgovarati, možda i doneti konačnu odluku“, rekao je za Žurnal Predrag Zimonjić.

Košarkaši Srbije se nalaze na pripremama u Sloveniji gde igraju na pripremnom turniru u Celju. Srpska ekspedicija se u Beograd vraća u ponedeljak 5. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter