0
Ostali sportovi

Mađarska je prvak sveta

Objavljeno: 03.08.13 u 23:28

vaterpolo-bazen-utakmica-rtv-jpg_660x330

Vaterpolo reprezentacija Mađarske postala je prvak sveta pošto je u finalnom meču takmičenja koje je održano u Barseloni savladala selekciju Crne Gore sa 8:7 (2:0, 1:2, 3:3, 2:2).

MNaše severne komšije potpuno zasluženo su u finalu savladale naše južne susede pošto su od samog početka meča držale sve konce igre u svojim rukama. Poveli su Mađari sa 3:0, Crnogorci su ih polako sustizali, uspevali da dođu do izjednačenja, ali ne i do potpunog preokreta. Odlučujući gol na 1.17 do kraja sa igračem više u bazenu postigao je Hošijanski, a na drugoj strani dva puta je promašio tragičar meča Draško Brguljan desnoruki bek sa pozicije desnog krila (0/7 ukupan šut iz igre).

Po dva pogotka za Mađarsku dali su Sivoš i Harai, a preostale golove postigli su Vamoš, Hošnijanski, Danijel i Deneš Varga. Na drugoj strani Ivović je dao tri pogotka, a po jednom su se u listu strelaca upisali Petrović, Darko Brguljan, Kruzija i Klikovac.

Bornzanu medalju ranije tokom dana pobedom od 10:8 nad selekcijom Italije osvojila je reprezentacija Hrvatske.

Nama preostaje samo da žalimo što nismo mi uspeli da dođemo do završnice pošto je samo selekcija Srbije na ovom šampionatu savladala reprezentaciju Mađarske i to prilično lako sa tri gola prednosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter