0
Evropske lige

Ignjovski: Prilagodili smo se Dutovom sistemu

Objavljeno: 03.08.13 u 13:16

ignjovski-verder-beli

Srpski fudbaler Aleksandar Ignjovski treću godinu za redom braniće boje Verdera iz Bremana, a klub u predstojećoj Bundesligi ima velike ambicije. Tim se trenutno nalazi na pripremama, gde naporno radi, a napredak pod vođstvom novog trenera Roberta Duta je evidentan.

„Pripreme protiču dobro. Treniramo dosta, što se videlo i kroz pobedu u prijateljskoj utakmici sa Fulamom. Radi se dosta na taktici, to je ono što trener zahteva od nas. Do sada sam najviše trenirao na svojoj poziciji, mada sam po potrebi bio i na pozicijama bekova“, rekao je Ignjovski.

Dut je na klupi Verdera zamenio legendarnog Tomasa Šafa, koji je u Bremenu kao igrač, a potom kao i trener, bio neprestano od 1972. godine.

„Navikli smo se na novog trenera, iako se njegov rad dosta razlikuje od prethodnika“, naglasio je srpski fudbaler.

Ovo leto Ignjovski će pamtiti pre svega po venčanju, ali isto tako i mogućnosti da promeni sredinu. Nije tajna da je Bešiktaš pokazao veliko interesovanje za srpskog reprezentativca, a u ovom prelaznom roku turskom klubu su se priključili i timovi iz Bundeslige i Rusije.

„Ne bih želeo da komentarišem ponude. U svakom slučaju godi interesovanje. Videćemo šta će od svega toga biti“, istakao je Pančevac.

Verder je prošlu sezonu završio na 14. mestu, ali su sada ambicije drugačije i mnogo veće.

„Ulazimo u ovu sezonu sa velikim ambicijama. Cilj nam je da izborimo mesto u Ligi Evrope. Pored nas samih, i navijači dosta očekuju od nas. Da imamo dobru sezonu, sa prepoznatljivim napadačkim stilom igranja i velikim brojem golova“, naglasio je Ignjovski.

Bundesliga je prošle sezone opravdala epitet najbolje na ‘Starom kontinentu’, a Ignjovski ističe da tu nije kraj.

„Mislim da će Bundesliga ove sezone biti bolja nego prethodne“, rekao je Ignjovski.

Na otvaranju nove sezone u Bundesligi, 10. avgusta, Verder gostuje Ajntrahtu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter