0
Domaći fudbal

Zmajevi u Superligi!

Objavljeno: 02.08.13 u 18:35

dsc0070

Fudbalski klub Voždovac definitivno je novi član Jelen Superlige, potvrdio je Odbora za hitna pitanja FSS. Zmajevi će zauzeti mesto kulskog Hajduka, koji se ugasio početkom nedelje, a Beograđani će igrati na novo stadionu koji se nalazi na krovu tržnog centra.

Odluka je doneta pre svega na osnovu plasmana Voždovca prošle sezone u Prvoj ligi Srbije – oni su bili treći, iza Napretka i Čukaričkog, koji su automatski izborili mesto u eliti.

“Članovi Izvršnog odbora u procesu donošenja odluke rukovodili su se sportskim, infrastrukturnim i finansijskim kriterijumima. Po sportskim, ispoštovana je činjenica da je Voždovac u prošloj sezoni 2012/13 zauzeo treće mesto na završnoj tabeli Prve lige, odmah iza klubova koji su direktno postali superligaši – FK Napredak i FK Čukarički. U obzir je uzeta i činjenica da Voždovčani imaju nov i potpuno savremen stadion, kao i da klub finansijski uspešno posluje. Zbog svega pomenutog, Voždovac je dobio prednost u odnosu na ostale predloge”, navodi se na sajtu FSS. i dodaje da su se u procesu donošenja odluke članovi ovog tela pridržavali svih značajnih akata i propisa – Propozicija o takmičenju Super lige, Odluka o sistemu stalnih takmičenja i Pravilnika FSS o licenciranju.

Od ove sezone na klupi Voždovca kao trener sedi Nenad Lalatović. Ipak ovaj mladi stručnjak još uvek nema neophodnu Pro licencu za koju ima zakazano polaganje u septembru, pa ostaje pitanje ko će u uvodnim mečevima JSL biti na klupi novog Superligaša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter