0
Košarka

Vujošević još jednom upozorava

Objavljeno: 02.08.13 u 10:23

dusko-vujosevic-

Nakon osvojene 12. uzastopne titule u prvenstvu, zatim trijumfa u ABA ligi i overonog novog učešča u Evroligi, Košarkaški klub Partizan suočava se sa najtežim trenucima u kluspkoj istoriji.

Blokada računa koja je nastupila po okončanju šampionata još je na snazi, vreme neumitno prolazi, a rešenje problema se ne nazire.

„Nismo odmakli daleko. Kad je u pitanju finansijski deo kluba, postoji nekoliko problema. Prvo, dug sa kojim je klub krenuo u prošlu sezonu, prema igračima, dobavljačima… Takođe, postoje dugovi iz protekle sezone, jer je nekim igračima od deset plata isplaćeno šest, a nekima samo pet, dok sam ja primio samo jednu. Godinama su troškovi veći od prihoda. Porez je prijavljivan uredno, ali nije plaćan. Napravljena je greška kada je data prilika da se krajem 2012. plati porez kako bi se ušlo u reprogram, što bi umanjilo ili čak odbilo kamatu. U vremenu nervoze, bez sredstava, nesvesni svih posledica, to nismo uradili.“ započeo je trener Duško Vujošević svoj intervju za Večernje novosti.

„U Srbiji je neizbežno poređenje Zvezde i Partizana. U momentu kada nemaju limit, tokom plej-ofa prozivaju zašto se nama ne stavi blokada zbog neplaćenog poreza. Pri tome, oni su svoje poreske obaveze regulisali putem UPPR. Po tom prihvaćenom dokumentu za jedan period nije mogla da se nađe dokumentacija ulaza i izlaza, pa je taj deo poreza sveden na nulu. U drugom delu dugove prema BAT je regulisao Čović, ali nije prikazana veličina poreza. Ono malo preostalog poreza, država je prvi put u istoriji svela na dužnike treće kategorije, gde se vraća 2,5 odsto duga u naredne tri godine. Sada se u našem slučaju insistira na principijelnosti, s punom glavnicom, kamatom, uz hipotekarno obezbeđenje privatnih lica. Ovo navodim samo kao poređenje tretmana dva kluba, od kojih je jedan višestruki prvak Srbije, regiona, s velikim brojem reprezentativaca i višegodišnji učesnik Evrolige.“ dodaje strateg crno-belih i upozorava:

„Da ne bi došlo do osipanja tima i gašenja kluba, moralo bi sve da se završi najkasnije do 10. avgusta. Nemojte da shvatite to kao neku ucenu, ali osećam uznemirenost dela naroda koji navija za Partizan.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter