0
Fudbal

foto:tanjug

Premijer dočekao šampione Evrope

Objavljeno: 02.08.13 u 09:25
foto:tanjug
foto:tanjug

Fudbaleri reprezentacije Srbije do 19 godina koji su postali prvaci Evrope pobedom nad Francuskom u finalu 1:0 doputovali na aerodrom Nikola Tesla u jutarnjim satima

Premijer Srbije Ivica Dačić dočekao je u petak rano ujutru na beogradskom aerodromu Nikola Tesla omladinsku fudbalsku reprezentaciju i čestitao joj osvajanje šampionske titule na prvenstvu Evrope u Litvaniji.

– Velika je čast što sam vas dočekao u ime naroda Srbije. Mnogo ste nas obradovali i hvala vam na tome. Ponosni smo na vas, pokazali ste kako se igra za Srbiju, ali i veliku ozbiljnost, iako ste toliko mladi, da vam čak i ja, koji još spadam među mlade mogu da budem otac. Odlično ste igrali i zasluženo ste prvi u Evropi – rekao je Dačić u obraćanju mladim fudbalerima.

On je iskoristio priliku da čestita i rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije, selektoru Ljubinku Druloviću i članovima stručnog štaba.

– Ovo je najveći uspeh srpskog fudbala i nadam se da će se i ovi stariji ugledati na vas, a ne samo da gubimo u fudbalu – istakao je Dačić i dodao da mu se veoma svidela pesma kojom su mladi srpski fudbaleri slavili titulu “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”.

U društvu premijera na aerodromu Nikola Tesla šampione Evrope dočekao je i generalni direktor novoformirane nacionalne avio kompanije Er Srbija Dane Kondić.

– Prvi dan rada Er Srbija i odmah prva titula šampiona Evrope. Nadam se da će ih biti još – poručio je Dačić.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić zahvalio se na dočeku i lepim rečima i najavio nove uspehe srpskih fudbalera.

– Ovaj rezultat koji je napravljen u Litvaniji je veliki, ali biće ih još. Imamo još dve ili tri odlične mlađe selekcije i u budućnosti će biti uspeha – poručio je Karadžić.

Kapiten omladinske selekcije Srbije Marko Pavlovski uručio je premijeru Dačiću dres sa potpisima svih 18 igrača koji su osvojili titulu šampiona Evrope.

Doček nije mogao da prođe bez pobedničkog šampanjca, kao ni bez trubača, koji su nove heroje nacije, zajedno sa nekoliko desetina navijača, sačekali ispred aerodromske zgrade.

Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope za fudbalere do 19 godina. U finalnoj utakmici u Marijampolu, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0 golom Andrije Lukovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter