0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Omladinci: Naš recept je zajedništvo

Objavljeno: 02.08.13 u 13:52
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Napadač omladinske reprezentacije Srbije Uroš Đurđević i defanzivac Miloš Veljković zaključili su da je istorijska titula prvaka Evrope osvojena zahvaljujući zajedništvu i verovanju jednih u druge.

– Od prvog dana smo imali velike ambicije na ovom takmičenju, verovali smo da možemo, potajno se nadali i na kraju ostvarili cilj. Najteže nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije, a posle naravno i u finalu protiv izuzetno jakih Francuza. Pokazali smo da smo prava ekipa, držali smo se se zajedno i kada je bilo tesko i kada nam je išlo dobro – rekao je Đurđević na konferenciji za štampu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Miloš Veljković je ponovio da je „tajna formula“ uspeha omladinske reprezentacije u činjenici da su „disali kao jedno“.

– Od početka smo verovali da možemo da napravimo veliki rezultat, disali smo kao jedno biće i na terenu i na svlačionici. Najgore nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije kada smo gubili sa 2:1, ali smo svi verovali u pobedu i na kraju do nje došli – rekao je Veljković na svečanom dočeku u Staroj Pazovi, na kojem su bili i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Omladinci Srbije sinoć su ostvarili istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope. U finalnoj utakmici u Marijampolu, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0 golom Andrije Lukovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter