0
Fudbal

Mitrović i Rajković među najzapaženijima na EP

Objavljeno: 02.08.13 u 21:16

1977781_w2

Novinarska ekipa zvaničnog sajta UEFA uvrstila je reprezentativce Srbije Aleksandra Mitrovića i Predraga Rajkovića među najzapaženije pojedince proteklog prvenstva Evrope u Litvaniji, gde su srpski omladinci osvojili šampionsku titulu.

U izboru novinara sajta uefa.com, koji su pratili kontinentalni šampionat u Litvaniji, svrstano je 10 talentovanih fudbalera na koje, prema njihovoj oceni, treba obratiti pažnju u budućnosti.

„Postigao je 10 golova za Partizan prošle sezone, pre nego što je debitovao u seniorskoj reprezentaciji protiv Belgije. U Litvaniji, Mitrović je postigao gol za pobedu protiv Turske (2:1) i odlučujići u penal-seriji u polufinalu protiv Portugalije, a potom asistirao Lukoviću za pobednički pogodak u finalu“, napisano je na sajtu o Mitroviću.

Za golmana Rajkovića stoji da „nije nikakvo iznenađenje vest da mu meštani rodne Jagodine spremaju doček, s obzirom na njegove herojske nastupe u Litvaniji“.

„Njegove odbrane penala protiv Portugalije u polufinalu pomogle su Srbiji da uđe u finale i na kraju da slavi“, opisali su izveštači učinak izuzetno talentovanog čuvara mreže.

Novinarima se, međutim, potkrala greška, jer je Rajković rođen u Negotinu.

Prema njihovom izboru, među najboljima na minulom šampionatu za omladince nalaze se još Jasin Benzija (napadač, Francuska), Adrijen Rabijo (sredina terena, Francuska), Gratas Sirgedas (sredina terena, Litvanija), Avto Endelaze (sredina terena, Gruzija), Hose Rodriges (sredina terena, Španija), Bernardno Silva (sredina terena, Portugalija), Redžep Nijaz (sredina terena, Turska) i Lukas Vudenberg (odbrana, Holandija).

U finalu prvenstva Evrope za igrače do 19 godina Srbija je pobedila Francusku sa 1:0 golom Andrije Lukovića i ostvarila najveći uspeh do sada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter