0
Ostali sportovi

Mihnjeviču oduzete četiri medalje zbog dopinga

Objavljeno: 02.08.13 u 21:33

Michniewicz

Bivšem svetskom šampionu u bacanju kugle Belorusu Andreju Mihnjeviču oduzete su četiri medalje sa svetskih prvenstava zbog dopinga, saopštila je u petak Medjunarodna atletska federacija (IAAF).

Mihnjeviču, svetskom prvaku iz 2003. godine, oduzete su dve srebrne medalje sa svetskih dvoranskih prvenstava 2006. i 2010. godine, kao i bronzane medalje sa svetskih prvenstava 2007. i 2011. godine.

Atletski savez Belorusije je u junu doživotno suspendovao Minhnjeviča, jer je koristio nedozvoljene supstance. Savez je doneo takvu odluku nakon što je ponovo testirao njegove uzorke uzete na Svetskom prvenstvu u Helsinkiju 2005. godine, na kome je Mihnjevič zauzeo šesto mesto.

Doživotnu suspenziju beloruskog saveza podržala je IAAF. Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) će odlučiti da li će oduzeti 37-godišnjem atletičaru bronzanu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter