0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Omladinci Srbije su šampioni Evrope!

Objavljeno: 01.08.13 u 22:46
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Srbije su na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina osvojili titulu šampiona Evrope! Oni su u finalu savladali selekciju Francuske sa 1:0.

Izabranici Ljubinka Drulovića ostvarili su fantastičan rezultat i došli do prve titule prvaka Starog kontinenta u istoriji.

Tokom čitavog meča omladinci Srbije su igrali odlično. Parirali Francuzima, stvarali šanse i na kraju postigli jedan gol koji je bio dovoljan za istorijski uspeh.

U prvom poluvremenu selekcija Srbije je stvarala šanse preko Mitrovića, Đurđevića, Lukoviča, ali nisu uspevali da pronađu pravi put do mreže rivala. Francuzi su imali veći posed, kontrolisali igru i stvorili nekoliko prilika za gol na kome je stajao maestralni Rajković.

Već na početku drugog poluvremena naši momci su bili znatno bolji rival na terenu. Nadmoć na terenu Srbija je krunisala golom Andrije Lukovića u 57. minutu. Francuzi su potom iz daljine pokušavali da ugroze gol naše reprezentacije, ali je nesavladiv bio Predrag Rajković.

Do kraja susreta Srbija je vrebala šansu iz kontranapada, a Francuska bezuspešno dugim loptama pokušavala da uđe u šansu.

Na kraju velika radost mladih nada srpskog fudbala, koji su pokazali da Srbija ima talenat koji treba pretočiti u kvalitet kako bi sjajna generacija stasala i potom u A selekciji ostvarila sličan rezultat.

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE!!!! Utakmica je gotova. Srbija je pobedila u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina Francusku sa 1:0 golom Lukovića.

90+3′ – I treća izmena u reprezntaciji Srbije. Pavlovksi je izašao, a ušao je Urošević.

90+1′ – Benzija je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola.

90′ – Sudija je meč produžio za četiri minuta.

88′ – Izmena u Srbiji. Ulazi Ožegović umesto Đurđevića.

81′ – Stuštio se meleg prema golu Francuske, ali su ga zaustavili protivnički fudbaleri i sprečili da uputi udarac.

76′ – Francuzi pokušavaju uglavnom sa distance da dođu do gola, ali za sada ne uspevaju da probiju bedem ispred gola Rajkovića.

68′ – Izmena u selekciji Srbije. Izašao je strelac Luković, a ušao Meleg.

63′ – Posle jedne greške naših igrača Francuzi su krenuli u kontranapad koji je šutem sa 18 metara završio Nezia, ali je rajković ponovo bio na visini zadatka.

61′ – Francuzi su imali odličnu priliku da izjednače. Lopta je stigla do Unua koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je fantastično intervenisao Rajković.

57′ – GOOOL! Dobra kombinacija naših momaka. Pavlovski je dijagonalom pronašao Mitrovića koji se na na desnoj strani na gol liniji oslobodio čuvara i dodao do Lukovića koji je utrčao i sa 5 metara sproveo loptu u mrežu.

52′ – Đurđević je prošao po desnoj strani pokušao da ubaci loptu pred gol Francuza, ali je izblokiran, pa je lopta otišla u korner.

46′ – Počelo je drugo poluvreme.

Sudija je označio kraj prvog poluvremena. Iako deluje da Francuska ima više od igre, Srbija je stvorila nekoliko izglednih prilika, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Francuske. Oprezna igra obe ekipe koje čekaju grešku protivnika kojih nema ni na jednoj strani.

41′ – Đurđević u kontranapadu je pokušao da na ivici šesnaesterca proigra Mitrovića koji se nije dobro okrenuo, pa je propala lepa prilika da se uđe u izglednu šansu.

40′ – Omladinci Ljubinka Drulovića su lepo kombinovali i došli u priliku. Lopta je na kraju došla do Lukovića koji sa preko 20 metara šutira daleko preko gola.

38′ -Azuni je lepo proigrao Ikokoa po desnoj strani, a ovaj je iskosa sa šest metara šutirao pored gola.

35′ – Nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta stiže do Đurđevića koji iz ugla šesnaesterca iz prve šutira, ali pravo u golmana Francuske.

34′ – Marsijal je pokušao da iznenadi Rajkovića šutem sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

28′ – Francuzi su pokušali nakon kornera pokušali da ugroze gol Rajkovića, ali su naši defanzivci izblokirali loptu.

21′ – Naši omladinci deluju vlo dobro na terenu i za sada dobro kontrolišu igru.

11′ – I Srbija pokušava da dođe do gola. Aleksandar Mitrović je šutirao, ali neprecizno.

8′ – Prvi do prilike stižu Francuzi. Benzija je proigrao Marsijala koji je bio neprecizan.

1′ – Finale je počelo. Intoniranje himni ovoga puta je prošlo u najboljem redu.

Reprezentacija Srbije do 19 godina igra finale Evropskog prvenstva koje se održava u Litvaniji protiv vršnjaka iz Francuske. Meč počinje u 20:45 časova.

Srbija: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković, Maksimović, Đurđević, Mitrović.

Francuska: Benardo, Ikoko, Konte, Huno, Moreira, Laport, Azuni, Rabio, Benzia, Mastial, Žan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter