0
Fudbal

„Orlići“ spremni da napišu istoriju

Objavljeno: 01.08.13 u 11:21

omladinci-srbija-fudbal

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 časova igra u finalu Evropskog prvenstva, koje se održava u Litvaniji, protiv selekcije Francuske sa kojom se već sastala u grupnoj fazi takmičenja kada nije bilo pobednika što večeras neće biti slučaj pošto će na kraju morati da se zna ko je bolji pa makar nakon izvođenja penala. Selektor omladinske reprezentacije Srbije i njegovi izabranici sa dosta samopuzdanja očekuju ovaj istorijski meč za naš fudbal.

Svestan je Ljubinko Drulović da će u odnosu na prvi meč u grupnoj fazi biti dosta taktičkih iznenađenja koja će odlučiti šampiona Evrope.

„Stvarno smo napravili fantastičan uspeh i na najlepši način predstavili srpski fudbal. Ova generacija je zaslužila sve pohvale, ostvarili su cilj, išli korak po korak i sad je pred njima poslednji stepenik. Naglasio bih da je zadovoljstvo biti na čelu ove selekcije i učiinićemo sve što je u našoj moći da obradujemo srpski narod. Igramo protiv fudbalski jake zemlje koja je stalno u vrhu evropskog fudbala. Očekujem drugačiju utakmicu od prethodne. Biće dosta promena u sastavima, a ako mi budemo kompaktni i agreseivni imamo šansu za trofej“ – jasan je Drulović.

Fenomenalnim golom u grupnoj fazi Marko Pavlovski je srušio nade „trikolora“ da mogu do prvog mesta u grupi, a pred finalni duel kapiten omladinske reprezentacije uverava da on i njegovi saigrači imaju snage da savladaju slavnog rivala.

„Atmosfera je sjajna. Posle istorijskog uspeha osećaj je fantastičan i jedva čekamo da počne finale. Znamo ih dobro i znamo da će ovaj meč biti mnogo drugačiji, a tvrdim da smo kvalitetniji tim i ako iskoristimo njihove možemoda se nadamo trofeju“ – rekao je Marko Pavlovski.

Pouzdani golman Rajković ohrabruje izjavom da njegove najbolje odbrane tek predstoje.

„Dešava nam se upravo ono što smo i sanjali. Igramo finale Evropskog prvenstva i verujemo da će sve proći u najboljem redu. Lepo je što pričaju o mojim odbranama i znači mi što sam odveo ekipu u finale, međutim, želim da to što pre da zaboravim i budem još bolji u finalu. Spreman sam na sve i imam snage za još jednu penal seriju“ – samouveren je Predrag Rajković

Poput svojih saigrača i ofanzivac Aleksandar Mitrović nestrpljivo očekuje početak istorijskog finala.

„Osećam se mnogo bolje jer nas očekuje veliki dan za srpski fudbal. Postoji trema ali ona je neizsostavna pred svaki važan meč. Prija nam podrška koja stiže sa svih strana i svesni smo da u duhu zajedništva možemo do trofeja“ – kratak je Aleksandar Mitrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter