0
Domaći fudbal

Đemba Đemba: Džigi me uči srpski, Ilić maestralan

Objavljeno: 01.08.13 u 18:23

Djemba Djemba

Dolazak Erika Đembe Đembe u Partizan privukao je ogromnu pažnju javnosti. Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda brzo se uklopio u ekipu.

Kamerunac veruje da će igra crno-belih iz utakmice u utakmicu biti sve bolja.

„Naučio sam nekoliko srpskih fraza, tačnije objasnili su mi Zeka Jojić i Nikola Džigi. Ne znam psovke, ali znam onu „brate moj“. Sviđa mi se srpski jezik. Drago mi je što su me saigrači prihvatili, ovde je kao u porodici. Ima dosta mladih momaka i meni će biti drago da razgovaram sa njima i pomognem im jer sam i ja bio u njihovim godinama. Kada sam došao na stadion kapiten Sale Ilić, Salje Buljavi, prišao mi je i pitao da li je sve u redu. Bitno mi je da kapiten prvi priđe novajliji. On je maestralan – reako je Đemba Đemba.

Njegovo iskustvo mnogo će značiti mladim fudbalerima Partizana.

„Znam da umeju da igraju fudbal i ići će samo uzlaznom putanjom. Imam iskustvo i pokušaću da ih „okupiram“ na terenu. U revanšu protiv Ludogoreca moramo da se borimo, damo sve od sebe jer igramo kod kuće. Nema mesta strahu, idemo samo napred. Mislim da možemo da damo gol. Moramo da učimo na svojim greškama“, kaže Kamerunac.

Međutim, Đemba Đemba ističe da svaki igrač ima svoju ulogu u timu.

„Svaki igrač nam je potreban za dalji plasman. Sam ne mogu ništa. Iskusan sam, ali su mi potrebni i mlađi, energičniji igrači od mene. Moramo da se držimo zajedno. Doći ćemo do međusobnom razumevanja na terenu. Imamo i momka od 16 godina u profesionalnom timu i to je fantastično“, ističe Đemba Đemba.

Vezni fudbaler Partizana ima samo reči hvale za svog novog trenera Vuka Rašovića.

„Veoma je pametan trener, vidim kako razgovara sa igračima. I sportski direktor je nekada igrao fudbal i vidim da njih dvojica znaju da slože tim. Samo nam treba malo vremena i mislim da ćemo imati odličnu sezonu. Sada nam je najvažniji revanš sa Ludogorecom“, naglašava Đemba Đemba.

Novi ljubimac Grobara ističe da ekipau revanšu protiv Ludogoreca mora da bude mnogo agresivnija.

„Moramo da budemo spremni da napadnemo rivala kada nemamo loptu, moram i sam da doprinesem više u tom segmentu. Mislim da smo posle mog ulaska u igru imali više loptu u nogama, što je važno, pa ako odigram još bolje u revanšu imamo šansi da izborimo povoljan rezultat“, rekao je Kamerunac.

Đemba Đemba nije spreman za svih 90 minuta meča, ali očekuje da će se do revanša još bolje spremiti.

„Mogu da igram više od sat vremena. Odigrao sam 30 minuta u Razgradu, a imam nedelju dana da se još bolje spremim. Na treneru je da odluči da li ću biti starter ili ću krenuti sa klupe“, kaže fudbaler Partizana.

Napadač Aleksandar Mitrović mnogo nedostaje crno-belima u špicu, a njegov novi saigrač u Partizanu se nada da će se vratiti kući sa peharom.

„Gledao sam polufinale i u pitanju je veoma korpulentan igrač. Nosi broj 14 na leđima. Ume da zadrži loptu, snažan je i to nam treba. Nadam se da će Mitrović osvojiti Evropsko prvenstvo sa svojom generacijom. To je dobro za Srbiju i Partizan“, rekao je Đemba Đemba.

Kamerunac još uvek nije stigao da se upozna sa Beogradom i Srbijom.

„Naputovao sam se po svetu, ali meni je najvažniji tim. Ako tim želi, idemo da obilazimo Beograd. Ako nisu u tom fazonu, onda i ja ostaje kod kuće“, zaključuje Đemba Đemba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter