0
Ostali sportovi

Savić: Čestitke Crnoj Gori

Objavljeno: 31.07.13 u 10:57

dejan-savic-vaterpolisti-srbije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić nije krio razočaranje nakon poraza u četvrtfinalu prvenstva sveta, istakavši da je neshvatljiv pad u igri u poslednjoj četvrtini uzrok neuspeha protiv Crne Gore.

Vaterpolisti Srbije sinoć su izgubili od Crne Gore rezultatom 9:8, pa će se na šampionatu u Barseloni boriti za plasman od petog do osmog mesta.

– Teško je sada analizirati, ali sve čestitke Crnoj Gori na potpuno zasluženoj pobedi. U poslednjoj četvrtini smo imali neshvatljiv pad i to je rešilo pitanje pobednika – izjavio je Savić posle meča, dok je Živko Gocić naveo da su svi u ekipi razočarani.

– Očekivali smo tešku utakmicu, razočarani smo. Propustili smo mnogo puta igrača više, da smo iskoristili neke šanse bilo bi sada drugačije. Crna Gora je sjajna ekipa, želim joj sreću, a nama ostaje da probamo da se podignemo u borbi za plasman – kazao je Gocić.

Andrija Prlainović je, kao i svi drugi reprezentativci, bio potišten posle poraza u četvrtfinalu.

– Ta poslednja lopa nekada uđe, ali sada nije. Zaslužili su pobedu, više je želeli. Ostvarili su najveći uspeh na svetskom prvenstvu, a mi smo prvi put bez medalje posle ko zna koliko godina – rekao je Prlainović, dodajući da su se on i saigrači ispromašivali.

– Kada kod nerešenog rezultata toliko puta promašite, rival kakav Crna Gora zna da iskoristi. Pokušaćemo da se dignemo, bolje da budemo peti nego šesti – poručio je Prlainović.

Filip Filipović je ocenio da su srpski vaterpolisti „pobedili sami sebe“.

– Time ne umanjujem zasluženu pobedu Crne Gore. Eto, prvi put smo počeli ciklus bez medalje, ali verujem da ćemo u Riju biti pravi. Ko zna zašto je ovo dobro. Moramo da budemo svesni u kakvoj smo situaciji, u kakvom smo se ambijentu pripremali, i koji su nam limiti – konstatovao je Filipović, dok Stefan Mitrović takođe veruje da će nacionalni tim biti uspešan na Olimpijskim igrama 2016 u Riju.

– Hteli smo više. Ovo je tek početak olimpijskog ciklusa i verujem da ćemo biti uspešni u Riju. Crna Gora je potpuno zaslužila pobedu. Borili smo se za sebe, za Srbiju, ali su oni bili bolji – zaključio je Mitrović.

Vaterpolisti Crne Gore boriće se za finale 1. avgusta protiv selekcije Italije, koja je pobedila Španiju sa 4:3, dok će Srbija igrati sa domaćinom za plasman od petog do osmog mesta.

U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Mađarska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter