0
Ostali sportovi

Večeras derbi Srbija – Crna Gora

Objavljeno: 30.07.13 u 08:25

jpeg

Vaterpolo reprezentacija Srbije u derbiju četvrtfinala prvenstva sveta u Barseloni večeras igra protiv kvalitetne selekcije Crne Gore, a selektor Dejan Savić smatra da će nijanse odlučivati susret koji pobuđuje veliku pažnju.

„Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse. Igrali smo, zajedno smo i trenirali, ali danas sve to pada u vodu. Ogroman je ulog i znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas je vrhunska, daćemo sve od sebe, ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika“, kazao je Savić pred izuzetno značajnu utakmicu.

Kapiten Vanja Udovičić takođe smatra da Crnogorci imaju kvalitetnu reprezentaciju.

„Nemojte da mislite da motiv nije isti, ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada“, rekao je Udovičić, dok centar Slobodan Nikić smatra da će pitanje pobednika rešiti situacije sa igračem manje.

„Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje bliži je uspehu. Nema dileme da je Crna Gora odlična ekipa sa vrhunskim igračima“, naveo je Nikić.

Golman Gojko Pijetlović istakao je da je selekcija Crne Gore „gladna“ pobeda protiv Srbije.

„To im je i motiv i pritisak, ali u ovom slučaju su blagi favoriti. Rešavaće odbrane. Prvi put igramo u večernjem terminu, ali to neće biti problem“, poručio je Pijetlović.

Crnogorski selektor Ranko Perović ocenio je da je duel sa Srbijom došao prerano na turniru.

„Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobedi. Uvek mi je imponovala mirnoća igre srpskog tima u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo. Ne pobeđuje uvek favorit, imamo svoje razloge za nadu“, rekao je Perović.

Od 2007. godine do danas vaterpolisti Srbije i Crne Gore sastali su se 17 puta. Srbija je slavila 10 puta, uz šest pobeda Crne Gore i jedan remi.

Utakmica četvrtfinala prvenstva sveta u Barseloni između reprezentacija Srbije i Crne Gore igra se večeras od 20.15 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter