0
Fudbal

„Orlići“: Francuska nije nepobediva

Objavljeno: 30.07.13 u 17:59

mitrovic-slavlje

Srpski omladinci su svesni velikog uspeha koji su ostvarili plasmanom u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina koje se održava u Litvaniji.

Veliko zadovoljstvo na licima izabranika Ljubinka Drulovića prisutna je još uvek, ali mladi fudbaleri stoje čvrsto na zemlji i ne žele da ih euforija odvuče u pogrešnom pravcu.

„Još smo pod velikim emocijama od sjajne utakmice sa Portugalom, kada smo iscedili poslednje atome snage iz sebe i zaslužili sreću koja nas  je na kraju pogledala u „penal seriji“. Izbacili smo možda i najvećeg favorita na turniru, jednu od selekcija koja je najviše pokazala, a čeka nas veliko iskušenje i protiv Francuske. Sjajan je to tim, ali ne bolji od Portugala, tako da svakako imamo šansu“, ističe Marko Pavlovski, predvodnik sjajne generacije fudbalera.

Heroj na golu naše reprezentacije Predrag Rajković poželeo je da se iz Litvanije ekipa vrati sa peharom.

„Prelep je osećaj biti finalista najvećeg evropskog takmičenja u našoj konkurenciji… Ne postoje reči koje to mogu opisati. Bili smo tim, bili smo jedinstveni, pokazali smo to i pre početka kada smo otpevali himnu kod klupe… Verovali smo u sebe, a verujemo da možemo i da donesemo pehar u Srbiju… To još nikome nije pošlo za rukom, želimo da budemo upisani u istoriju svoje zemlje“, rekao je Rajković.

Vezni igrač „orlića“ Nemanja Maksimović ističe da Francuska nije nepobediva.

„Od samog početka prvenstva u ekipi se osetila neka hemija, nešto posebno, što nas je inspirisalo da napravimo ovakve rezultate. Možda neko i nije verovao u nas, jer smo tesno prošli kvalifikacije, ali bili smo pravi kada je najvažnije. Idemo do kraja, Francuska nije nepobediva…“, kazao je Maksimović.

Srbija će u četvrtak, 1.avgusta od 20.45 po našem vremenu (sat kasnije po lokalnom) u Marijampolju igrati sa Francuskom za trofej najbolje reprezentacije Evrope za igrače do 19 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter