0
Košarka

Kadetkinje Srbije žele povratak u elitu

Objavljeno: 30.07.13 u 22:21

Basketball, Sebia women U16

Ženska kadetska selekcija Srbije otputovala je jutros u Matosinjos (Portugalija) gde će od 1. do 11. avgusta učestovati na Evropskom prvenstvu „B“ divizije.

Selektor Zoran Tir kao glavni i jedini cilj postavio je pred svoje izabranice ekspresan povratak u elitnu diviziju evropske košarke.

„Iza nas je šest nedelja temeljnog rada, 45 treninga i osam kontrolnih utakmica sa veoma kvalitetnim rivalima. Po dva puta smo pobedili Grčku i Francusku, jednom selekciju Švedske. Ekipa je u ovom periodu sjajno radila, bila posvećena svakom treningu i ono što je sasvim evidentno veoma napredovala u svim segementima igre. Zato mi je bilo veoma teško da odredim konačan sastav, u kome u poslednjem trenutku nije bilo mesta za najmlađu reprezentativku Jovanu Vavan i lakše povređenu Isidoru Tašović, koje će sasvim sam siguran dobiti šasnu nekom drugom prilikom“, rekao je selektor Tir.

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Portugaliji igrati u grupi „A“ sa selekcijama Belorusije, Ukrajine, Švajcarske i Norveške, a krajnji cilj je jedno od prva tri mesta na šampionatu koje garantuje povratak u elitnu diviziju.

„Imamo veoma malo informacijama o rivalima, a i da je drugačije naše ambicije se ne bi menjale. Potrebno je plasirati se u polufinale, a zatim trijumfovati na jednoj od naredne dve utakmice. Devojkama je od prvog dana prirpema stvaljeno do znanja za šta se spremaju i šta je naš primarni cilj. Optimizam gradimo na dobroj atmosferi, kolektivnom duhu, jakoj odbrani i spremnosti da se svaka igračica podredi kolektivu“, zaključio je selektor.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Portugaliji predstavljati sledećih 12 košarkašica: Katarina Zec, Aleksandra Katanić, Anastasija Podunavac, Jovana Šubašić, Jovana Jovović, Kristina Arsenić, Snežana Bogićević, Jovana Nogić, Milica Zeljković, Nevena Vučković, Isidora Mihailović i Marija Stojiljković.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, ženska kadetska reprezentacija Srbije odigraće 1. avgusta od 16:15 časova protiv selekcije Ukrajine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter