0
Domaći fudbal

JSL: Hajduk istupa iz lige, Voždovac zamena?

Objavljeno: 30.07.13 u 10:20

hajduk-kula

Poptuno neočekivane vesti stižu iz Kule. Hajduk je na putu da istupi iz Superlige Srbije zbog duga od 2.5 miliona evra! Naime, prema rečima prvog čoveka Kuljana Zorana Osmajića na naplatu je stigao dug iz davne 1990.godine.

„Hajduk je danas u ogromnom problemu. Na naplatu je stigao dug od 2,5 miliona evra, na ime neplaćenih investicija na stadionu još iz 1990. godine. Od mene se traži da platim taj dug, iako njemu nisam doprineo. Jednostavno, Zoran Osmajić nema taj novac.“ rekao je prvi čovek Hajduka za Sportski žurnal.

Osmajić je konstatovao da uprkos trudu i ličnim ulaganjima sa željom da se stvori moderan klub, on jednostavno ovaj problem nije u stanju da reši.

„Problem nije nov i pokušao sam da ga rešim gotovo od kako sam stigao u Hajduk. Imao sam ideju da se stadion uknjiži kao imovina kluba, ali za to ne postoji zakonsko rešenje. Ovako, od mene se traži da platim dug za nešto što nije ni moje, ni kluba, na čijem sam čelu. Nisam, ipak, spreman na to.“

Za danas je zakazana Skupština kluba na kojoj bi prema očekivanjim Grad Kula trebalo da preuzme birgu o Hajduku, što dodotno otežava situaciju jer je jasno da u gradu nema novca za potrebe kluba.

Osmajić je takođe istakao da ne bi bilo u redu da Hajduk započne prvenstvo pa potom odustane pa će ukoliko se ne pornađe rešenje za izmirenje duga Hajduk napustiti elitno takmičenje.

Dakle ako Hajduk posle 23 godine napusti elitno srpsko takmičenje biće automatski prebačen u dva ranga niže takmičnje. Odlaskom Osmajića gotovo svi igrači će postati slobodni, a neki od prvoligaša bi trebalo da popune mesto Kuljana u Superligi. Špekuliše se da bi to mogao da bude Voždovac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter