0
Košarka

Dženkins potpisao za Zvezdu

Objavljeno: 30.07.13 u 11:04

carls-dzenkinks

Crvena zvezda Telekom polako završava kompletrianje tima za narednu sezonu. Novo pojačanje crveno-belih je Čarls Dženkins, koji igra na poziciji beka, a ugovor je potpisan na godinu dana.

Dženkins je rođen 28. februara 1989. godine u Bruklinu (Njujork), visok je 191 centimetar i uspešno može da pokriva pozicije plejmejkera i beka šutera. Studirao je na Univerzitetu Hofstra, a 2011. godine je od strane Golden Stejt Voriorsa izabran kao 44 pik druge runde drafta. Zbog lokauta u najjačoj ligi sveta te godine, Dženkins je dva meseca branio boje italijanskog prvoligaša Terama, a 9. decembra 2011. je potpisao ugovor sa Golden Stejtom. U redovima Ratnika zadržao se dve godine, a potom je 21. februara 2013. trejdovan u ekipu Filadelfije gde je i okončao sezonu.

Tokom dvoipogodišnjeg staža u NBA ligi odigrao je ukupno 110 utakmica, od čega je 29 puta bio starter. Prosečno je u igri provodio 12 minuta, a beležio 3,7 poena i 1,9 asistencija po meču.

Zanimljivo je istaći da je Dženkins imao veoma zapaženu karijeru na njujorškom univerzitetu Hofstra. Naime, Dženkins je najbolji strelac ovog Univerziteta u istoriji sa 2463 poena. To dostignuće mu je omogućilo da zauzem i drugo mesto na večnoj listi strelaca u konferenciji CAA (Colonial Athletic Association), odmah iza legendarnog centra Dejvida Robinsona. Koliko je bio cenjen na svom Univerzitetu najbolje svedoči podatak da je njegov broj 22 povučen iz upotrebe. Ovakvu počast zaslužila su samo trojica igrača pre njega.

Podsećamo da su pre Dženkinsa Crvenu zvezdu pojačali Jaka Blažič, Blejk Šilb i Boban Marjanović, a očekuje se da stigne još jedan igrač koji bi pokrivao poziciju četiri, dok je još uvek nepoznato šta se dešava sa Darkom miličićem i da li će se možda i on priključiti crveno-belima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter