0
Fudbal

Kraj: Orlići u finalu EP, Srbija – Portugal 5:4

Objavljeno: 29.07.13 u 15:39

dres-srbije

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva nakon što je su Orlići napravili preokret u penal seriji i ukupnim rezultatom 5:4 pobedili Portugal

I posle 120 minuta igre nije bilo pobednika u polufinalu Evropskog prvenstva pe će prvi finalista biti odlučen sa bele tačke.

105′ Nakon prvog produžetka nije bilo promene rezultata, a čini se da su Portugalci bili it koji su imali više od igre.

91′ Počeli su produžeci u prvoj polufinalnoj utakmici na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

90′ +4 Kraj utakmice, slede produžeci. Utisak je da su Orlići mogli i ranije da završe posao, ali su u drugom poluvremenu potpuno stali i dozvolili da Portugalci stignu na korak od potpunog trijumfa, pa sa tren strane deluje da su produžeci najpravedniji ishod 90 odigranih minuta.

86′ GOOOOL 2:2 Mijat Gačinović koji je nekoliko minuta ranije zamenio Uroša Đurđevića donosi Srbiji izjednačenja. Gačinović je sjajno prevario defanzivca portugala po desnoj strani i sa ivice kaznenog prostora levom nogom poslao loptu u bliži ugao golmana Varele.

78′ GOOOl 1:2. Guedes donosi preokret Portugalu. Isplatila se potpuno terenska inicijativa Portugalcima koji sada dolaze na korak od finala.

77′
Portugalci imaju terensku inicijativu u drugom delu igre, Orlovi kao da ne mogu da se oslobode pritiska i prikažu igru poput one iz prvih 45 minuta.

68′ Antić je zbog povrede bio prinušen da napusti igru a umesto njega u igri je Slobodan Urošević.

56′ GOOOL 1:1, Nakon što je Antić izgubio loptu na levoj strani, Mane je uzeo loptu krenuo ka golu, lopta je potom stigla do Silve koji je sa oko 12 metara plasirao u desni ugao gola Rajkovića koji je bio nemoćan

52′ Nastavljaju Portugalci sa prljavom igrom, ali sudija Oliver nema izgleda nameru da nekom od njih pokaže kartu za put u svlačionicu. Na svu sreću nema težih povreda u redovima Orlića.

46′ Nastavljena je utakmmica polufinala Evropksog prvenstva za igrače do 19 godina između Srbije i Portugala.

45` +2 Poluvreme. Orlići su odlično i iskusno odigrali prvi deo igre i protiv prgavih Portugalaca pokazali da su za klassu bolji rival. MItrović se u par navrata poigravao sa odbran om protivnika a utisak je da je i rezultat mogao da bude ubedljiviji da su Orlići bili ozbiljniji u napadu.

42′ Poništen gol Mitrovića nakon opravdano dosuđene ofsajd pozicije u kojoj se našao korpulentni napadač Orlića.

32′ Osim jednog dobrom prodora po levoj strani Aleksandra MItrovića u poslednjih 10-ak minuta nije bilo ozbiljnijih pirlika pred oba gola.

20′ Par brutalnih startova mladih Portugalaca, ali na svu sreću Đurđević i Mitrović nisu teže povređene. Sudija Oliver čini se svoju pištaljku ostavio je u svlačionici.

8′ Sjajnu šansu imao je Aleksandar Mitrović ali je njegov šut prohujao pored leve stative golmana Portugala.

6′ GOOOL 1:0 za Srbiju. POsle centaršuta Golubovića sa desne strane Uroš Đurđević bio je neumoljiv i sa oko 5 metara glavom matirao portugalskog golmana.

1′ Počela je polufinalna utakmica između Srbije i Portugala

Greškom organzitora umesto srpske „Bože pravde“ orkestar je na stadionu intonirao himnu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije „Hej sloveni“.

Srbija: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković, Maksimović, Đurđević – Mitrović.

Portugal: Bruno Varela, Žoao Kanselo, Figueiredo, Luiš Rafael, Silva, Ie, Bernardo Silva, Podstavski, Markos Lopes, Karlos Mane – Alešandre Guedeš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter